Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije mjesec otvorio devizni na poziv banke u Intesi, iako su odmah znali da nece pare proci jer je u pitanju Skrill. Nakon 10 dana i koliko hoces poziva, a njihovog laganja, mi kazu da je blokirano i da ce za 2 dana biti vracene pare. Evo skoro 20 dana od tog "za 2 dana" i jos mi pare nisu legle nazad. Tek kad sam im otisao na noge su se malo pokrenuli. Nase banke su zlo.
Digao sitan novac, trocifren. Ovdje uplatis na racun 1000 km pitaju te za porijeklo novca, kao da ces sa tim parama financirati terorizam i nekakav kriminal. Po zakonu bi trebali primati sve do 350000km, a ako smatraju na nesto onda to mogu prijaviti...Ovdje dileri kupe 40 stanova preko tih istih banaka i sve u redu, porijeklo nebitno!
I pardon nije 350k nego 35 hiljada, ali je poenta bitna. Hebi obicnog gradjanina, koji ce pare sa strane potrositi ovdje u pekarama, marketima, na ulici negdje i tako placati obicne ljude... njih peglaj maksimalno i otjeraj ih time i natjeraj da koriste sve druge nacine koji nisu 'legalni'.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakvo prislanjanje mobitela, bar polovina radnji u BiH nemaju portal ni za karticu, a kamoli nesto vise. Izvadim karticu da platim, u mene gleda ko da sam vatru izmislio.
ASA banka has left the chat
'Novinaru' - isprazne floskulizirane odgovore pojedinih banaka nisi dužan prihvatiti kao takve. Tema novinarskog članka je bila dostupnost usluge i informacija u istom treba biti IMA li ili NEMA pojedina banka tu uslugu. To što neke nemaju, pa se vade kojekakvim PR izgovorima, to je njihov problem. Članak ti je nekompletan i jako površan. Neinformativan.
Kao i 95% clanaka, nista novo.
Bez kontaktno placanje u evropi se koristi vec godinama , A kod nas u bosni kao da mecka igra !!!
Raiffaisen je uslugu implementirala prije 6 godina ali imaju nesposoban menadzment na celu sa Sabinom Maglic koja niked uslugu nece moci da unaprijedi i proda klijentima.
Ja sam u jednoj francuskoj firmi radio na razvijanju kartice za bezkontaktno placanje, koja na sebi ima senzor za otisak prsta. Jednostavno volim da se nasladjujem mukama u bejha oko najtrivijalnijih stvari, iako su rjesenja kupljena u potpunosti, nesposobni su za implementaciju.
nazalost kod nas se mobilno bankarstvo placa, i to mnogo + 5 KM mjesecno min
Što prije uvest u sve banke tu mogućnost da se ne stvaraju velike gužve na kasama da ide što brže, što kažu hamo pipa ostala ekipa i gotovo.
pa duze traje karticom kad neko placa nego kešom
Jedino se možemo guzice nasloniti nema mi 3000 km da se tako gotivimo
Da ste vi živi i zdravi ali ovo odavno funkcuniše u Bosni i Hercegovini! Prije dvije godine je bio popust od 10 % na HIFA pumpama ako platite gorivo na ovaj način...
Bilo bi dobro da m-kartica UniCreditBanke može i za iPhone korisnike.
Treba nam Apple Pay!
Nijedna banka nema podrsku za iOS
Samo ga treba prisloniti :D
Nemam marke u banci. Samo štek i keš u rukama. Ima formalni račun za platu ali 99% novca via slamarica ili ulaganja ako pretekne.
Pokušao par puta platiti na ovaj način, kasirke te gledaju kao budalu
čudi me da ti hitnu nisu zvali da te vode na psihijatriju jer živiš u podvojenoj realnosti. Pa čovječe gdje ti živiš ?!
Imao sam mobitel među prvima u BIH, ne koristim ga više od 7 godina. Hvala i zdravi bili.
Kamen od kamen zapalis vatru lagano, skuhas kafu prije posla ujutru.