{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Počinje nova era u nekadašnjem prijedorskom gigantu

S
1.10.2012. u 12:14
0
5
Počinje nova era u nekadašnjem prijedorskom gigantu
0
Počinje nova era u nekadašnjem prijedorskom gigantu
Foto: SRNA
Prijedorsko preduzeće "Autotransport" i Nova banka potpisali su danas ugovor o kreditu od 1,2 miliona KM, a tim novcem bit će obnovljena i modernizovana prijedorska autobuska stanica i zanovljen vozni park.
Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić izjavio je da ovim počinje nova era u "Autotransportu".

"Ovo je preduzeće koje je bilo u stečaju, pa ga je kupila Vlada Republike Srpske, a sada je u stopostotnom vlasništvu opštine. Ovo je jedna od rijetkih firmi koja je prošla sve to, a da je nastavila djelatnost. 'Autotransport' ne samo da je nastavio djelatnost, već se sad počinje razvijati i razvijat će se i ubuduće", naglasio je Pavić.

Direktor "Autotransporta" Prijedor Branko Kljajić rekao je da će ovim kreditnim sredstvima biti kupljena četiri nova autobusa, ukupne vrijednosti 1.034.000 KM, dok se obnova i modernizacija prijedorske autobuske stanice već radi.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

"Nabavka novih novih voznih jedinica, pružanje kvalitetnih usluga prevoza putnika, oživljavanje servisa, skladišta rezervnih dijelova, ali i nekadašnje turističke organizacije u sastavu 'Autotransporta' treba da vrate stari sjaj ovom preduzeću", rekao je Kljajić, te dodao da će svako širenje djelatnosti značiti i nova radna mjesta.

"Autotransport" bi do kraja godine trebalo da dobije tri turistička, jedan autobus za gradsko-prigradski saobraćaj marke "Higer", a ugovor sa ovim ponuđačem predviđa i mogućnost da "Autotransport" bude ovlašteni serviser autobusa te kineske marke koja čini više od 80 posto svih kupljenih autobusa u prethodnih nekoliko godina u BiH.

Direktor prijedorske filijale Nove banke Goran Vukoje istakao je da je riječ o komercijalnom kreditu sa rokom otplate sedam godina i kamatnom stopom od 7,8 posto koji je hipotekarno pokriven.

"Autotransport" trenutno zapošljava 46 radnika i ima šest autobusa prosječne starosti 26 godina, a prije rata imao je 1.200 radnika, stotinu autobusa i 85 kamiona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: