Finansije
38

Otvorena filijala BBI banke u Banjoj Luci

Klix.ba
U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera danas je u centru Banje Luke otvorena filijala BBI banke. Simboličnim presjecanjem vrpce, filijalu su otvorili Jasna Brkić, dogradonačelnica Banje Luke i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke.

"Otvaranje filijale BBI banke u Banjoj Luci je historijski događaj za ovaj region. Naša posebnost je izgradnja mostova saradnje i uvezivanje Regiona prema ekonomskim centrima na Istoku. BBI banka je jedna od rijetkih finansijskih institucija koja je osnovala Biznis klub s namjerom da svojim članovima i partnerima otvori koridor za nova tržišta. Naša intencija je da kompanije iz Regiona vratimo na tržišta Bliskog i Dalekog istoka i sjeverne Afrike, gdje su one nekada bile lideri i ostvarivale velike rezultate. BBI banka je najbrže rastuća banka u BiH u posljednjih nekoliko godina. Širenjem BBI mreže i otvaranjem filijala namjeravamo pomoći gradovima i poduzetnicima da skupa rastu sa nama'' izjavio je Amer Bukvić.

Jasna Brkić, dogradonačlenica Banje Luke, čestitala je BBI na dosadašnjim rezultatima i izrazila dobrodošlicu banci koja je "posebna i prva među bh. bankama po mnogo čemu".

"Zajedničkim snagama možemo napredovati i pružiti priliku privrednicima da rastu i idu naprijed", kazala je Brkić.

Filijala je smještena u ulici Prvog krajiškog korpusa br. 2, a pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica u skladu s etičkim principima.

Radno vrijeme filijale je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati. BBI banka djeluje u 27 filijala/poslovnica širom BiH, a u 2015. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.