Komentari (313)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je skandinavski mentalitet. Oni nisu optereceni susjedima i nacijama, tracevima. I kad su puni ko brod nista se nemjenja, nevoze ferarije, niti trose na luksuze. Oni smazraju najvece bogastvo kad jos ulazes u sebe. kroz znanje. kulturu. sport.
I jos jedna interesantna činjecina. Nisu u EU, dva puta na referendumu odbili da budu članica.
Nisu ludi da budu clanica EU. To bi ih skupo kostalo zbog visokog BNPa, a i morali vi se ravnati prema EU zakonima i placati visoku clanarinu.
juznije tuznije
rad rad rad rad i samo rad
tri puta ura za norvesku
...što jes - jes, dok sam radio (5-6 godina) u Norveškoj, bilo je to da se izvadim iz propasti koju mi je obezbijedila BiH. To što sam stekao pravo i na dio norveške pemzije, ispada kao kolateralna šteta. Ako se dokotrljam do pemzije - zauhar :)
Ko vam je kriv kad glasate za nacionalizam. Kao sto Dubioza kaze "sve dok ima ovaca bice i vune". Pred svake izbore dodje neki strah da slucajno "oni drugi" nebi vise glasova dobili pa morate glasati za "nase". E pa ti "nasi" (bilo koji to bili) vas gaze i vas strah koriste za svoje dobro, drage nase ovce. Dok se pameti ne naucite i neko za dobrobit zemlje a ne "konstutivnog naroda" bude na vlasti necete napredovati.
Sto se stari ne ozeni u Norveskoj gdje bi mi kraj bio.
Skandinavija je upravo ono sto smo mi mogli dostici da je Tito odgojio nasljednika i da se zesce uhvatio u borbu protiv ustasa i cetnika umjesto sto ih je postavljao za svoje generale
Joj kako bi ga političari u BiH satrali a još lakše našli razloge zašto...
Mi tako ulazemo u nakaradno obrazovanje da bi buduce generacije opet ratovale.
plakali su ko pi4ke prije par godina kad su prokockali pola tih para , sad se opet kyrce.
Ta' ce Norveska, vidi naseg penzionog fonda. Kod nas toliko zaduzen svaki penzioner
Bilion je hiljadu miliona,ne milijardi.. 😂😂
Nisi ti to dobro skont'o, sjedi jedan. Bilion je "americki" naziv za milijardu. Kod nas je bilion kako i stoji u clanku, 1.000 milijardi ili ti ga milion miliona, ili ti ga 1^12
@Dino_Sadikovic E jebi ga hahaahah
Mogla je i nasa zemlja napredovati ali nasi ploiticari imaju zadatak da opljackaju i ovo malo sto ima pa onda neko nam drugu kriv..ljudi moji za 20 godina smo jos 20 unazadovali..mi da se brinemo za buducnost a ne ko je Hrvat,Srbin ili Bosnjak i uvijek ispada neko drugi kriv..
@Elaa tebi je u glavi samo nacionalizam a vidim da si i sovinista..zar ni jedan post ne moze da prodje bez Srba, Hrvata..ja u cjelini pricam a ti sto si zadojen(a) time i sto ti se u snu predvidjaju cetnici i ustase ja ti nisam kriv idi pa se lijeci nek ti doca da koju tableticu..
raskcmio bi to Fadil za tren oka
Što ti je prava država