Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jucer predsjednik udruzenja poslodavaca kaze: podrzavamo ova dva zakona, ali gradjani moraju znati da oni ne znace povecanje plata. To mu je bila prva recenica. Dakle nema povecanja plata, a ko bude na granici sa 800 KM, doci ce do smanjenja, kako bi poslodavci izbjegli placanje poreza 13%.
Gledaj ovih eksperata Allahu dragi… dok vam je lakovjernih penzića bicete na vlasti… al svakim danom sve ste tanji i tanji
De nek neko rijesi pitanje freelancera. Uvozimo vam hiljade markaa mjesecn koje trosimo ovdje i pumpamo u nasu ekonomiju, dajemo vam svaki mjesec stotine pa i hiljade maraka poreza po osobi koje smo zaradili svojim znanjem i svojim rukama, a sad bi da nam povecavate jos vise porez. Da li ste normalni?
@Albo znam prijatelju sve, placam 4% za zdravatvo TK i 0.5% neko federalno, fond solidarnosti il sta vec. Kad saberem porez na dohodak i ta dva zdravstva ode mjesecno 500-600 marak u nebo.
Oporezivanje toplog obroka i prevoza je neprihvatljivo. Porez mora da bude manji a ne da se uvode novi.
Čuj NAŠA STRANKA!!!??? Pa samo ime i sami ustroj te stranke je njihovo ime jer je ta stranka ustvari NJIHOVA SRANKA!!!
Ovi bas umislili da su vazni
Jednostavna analiza vladinog prijedloga pokazuje da ce stavljanje naknade za topli obrok i prevoz u platu, pa zatim oporezivanje i doprinosi na isto dovesti do nominalnog povecanja plata, a realno do 100 maraka nizih prihoda radnicima. I opet ce Fadil da pokazuje papire i govori kako se bolje zivi.
Ide povaljivanje freelancera dakle
posebno antipaticna nebitna bagra
Ova stranka je van Sarajeva bitna k'o i voda s Baceva...a htjeli bi da se nesto pitaju i uredjuju. Mada i u Sarajevu su vise kao neki privjesak za kljuceve.
Prijedlog Vlade i NS moraju porezati sindikati, ako treba i strajk napraviti da se usvoji...
Podrzati
Svaki novi zakon je do sada samo jos više uzimao .. neće ni ovaj put biti drugacije. Treba nahraniti glasacku mašineriju.
A to sto bi se ovim kleptomanskim zrakom oporezovale od dividendi, nasljedstva od roditelja, stednje na bankama itd itd itd to vam ne smeta jel "vasa stranko"???🙄🙄🙄 Pusete vi u isti rog, od ovog kleptomanskog zakona NEMA AMA BAS NISTA, trazit cemo da vidimo zastupnike u parlamentu FBIH da vidimo ko glasa za kleptonanski zakon i protiv naroda je a ko je za dobrobit ove drzave! "Vasa stranko", izgubili ste svaki trun postovanja koje sam imao prema vama!!!!
Podrska sindikata
E svasta Sabinica navodi vodu na svoj mlin,znaci ti si za ove sto klepaju ko i ti od 2000 do 8000 da i njima bude 10%,ko fol radi sistema,sve go lopov taman kad pomislis nema gore od SDA(sto je potesko),skontas da su i ovi tu negdje,samo gledaju sebe.Ma fuj.
Ovim zakonom samo rastrecujete poslodavce, a dodatni teret ide na radnike, poslodavci ce samo ukinuti sto im ne odgovara i prebaciti na radnike, obavezite ih da moraju postupiti na odredjeni nacin a ne neobavezno
Radim po ugovoru o djelu, sam sebi nalazim poslove nista mi drzava nije dala i vi cete meni na taj ugovor po novom uzeti skoro 30% iznosa, mater vam h...m
porez na dohodak placa radnik sta poslodavca briga on ga samo odbbije radniku.
Pa ovo su nikakvi uslovi Vlada ce ih odmah prihvatiti. Smanjiti porez na dohodak. Isti porez radniku na dohodak na njegovu platu i vlasniku na dobit. Super nema sta