Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Logicno...zato su i bogati 👍
8% od milijardu dolara je 80 miliona dolara. To je vise poreza nego sto ce ovi od 13.3% za deset zivota uplatiti. Al eto, Klix i liberalna propaganda.
Kapitalizam nije rješenje, socijalizam nije rješenje. Rješenje je neki miks ta dva sistema, što najbolje polazi za rukom skandinavskim zemljama.
Ovo su bogatasima omogucili senatori i kongresmeni, koje ovi bogatasi podmazuju.
Pa nisu džaba bogati
Pametni zasto bi finansirali americke ratove u Avganistanu,Iraku i Bliskom Istoku
Budite uvjereni da je slicna situacija i u BiH.Provjerite uplate kompanija vezanih za politicke stranke na vlasti pa ce te dobiti uvid u pravo stanje.
Garant su bili židovi, hoću reć slučajno. Ima li dje tamo zeljenih ?
Ako ništa, u toj državi svatko ima šansu postati milijunaš, nema zapreka osim onih na tržištu.
sta je tu cudno. Kapitalisticka zemlja do bola.
Pa i ovdje poslodavac kad podize profit placa samo 10% poreza. A sracunaj koliko ti placas od svoje bruto plate, jer ona je tvoj profit.
Tako je to u demokratskim društvima. Recimo dodje demokratija u Avganistan i tu bude nekih 20-tak godina i onda predsjednik te države bježeći pred talibanima sa sobom ponese toliku kojičinu love koja nije mogla stati u avion sa kojim je bježao. Vidiš šti ti je demokratija dobra, ali samo za neke, za manjinu na žalost.
Ili demokratija u Libiji, kako je samo dobra ufff
Zemlja jednakih i jednakijih
Ovo je samo novac u USA. Nažalost, dosta novac je u poreznim rajskim vrtovima, Kajmana, Luksemburga, Irske…
Jasta a niko ne kaze da je 8% bogatog poreza 95% americkog budzeta. Dok je tih 12-13% poreza sirotinje 5% preostalog budzeta. Da bogata klasa amerike ode iz nekog razloga americki budzet bi se smanjio za 95% pa ti vidi ko koga tu hrani.
Sta kazu jugicari sfjr ekonomski jaca bila od danasnje amerike,kine i njemacke?
ljudi ulazu novac dalje i normalno je da je manji porez. sa ovim komunistickim metodama nece daleko dogurati.
Kod njih je placanje poreza stavka broj 1. Za neplacanje uzmu ti sve zivo ostave te golog