Sarajevo
356

Na CEO konferenciji poručili: Sanjajte vaše snove, ali malim koracima ostvarujte dio po dio

Klix.ba
Dugoočekivana CEO konferencija jutros je konačno otvorila vrata mladim ljudima željnim znanja, te u Hotelu Hills Sarajevo okupila preko 1000 učesnika, koji su imali priliku poslušati priče fenomenalnih govornika.

CEO konferencija je projekt koji je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa suorganizatorima Sberbank i Sol Azur & Buena Vista turističke agencije.

"Sanjajte vaše snove, ali malim koracima ostvarujte dio po dio“, poručio je prof.dr. Kemal Kozarić i ovom divnom porukom otvorio CEO konferenciju.

Najdužim aplauzom publika je pozdravila Idejnog tvorca CEO konferencije Armina Talića, projektnog menadžera Nazifa Holjana, te projektne asistentice Sumeju Čakalović i Jasminu Šahinpašić, koji su se obratili u ime Organizacionog tima zaslužnog za ovogodišnji spektakl.

"CEO je puno veća priča od ove sale u kojoj se nalazimo. Ovaj projekt u cijeloj regiji stvara dugogodišnja poznanstva, prijateljstva i velike saradnje. Vrijednosti koje CEO priča nosi sa sobom su mnogo više od ove pojedinačne konferencije, vjerujem da će danas mladi izaći sa konferencije inspirisani i obogaćeni za nova iskustva", istakao je projektni menadžer Nazif Holjan.

Govornica koja je probila led na ovogodišnjoj CEO konferenciji je Selma Kadić-Maglajlić, a učesnicima je poručila da su padovi neizostavan dio života i da nas ne trebaju zaustaviti, a pogotovo spriječiti da uopšte i pokušamo.

"Da li me je strah? Ne, jer svaku noć zaspim znajući da sam učinila najbolje što sam mogla", poručila je Kadić - Maglajlić.

Gabriela Ključe, vlasnica prvog gastrobloga "Kod Gabrijele", govornica koja širi nevjerovatno pozitivnu energiju i punim plućima živi svoj san, nas je pored inspirativnog životnog iskustva počastila i famoznom tortom na koju ni Robert De Niro nije ostao ravnodušan.

Kako izgleda timski rad i pravi dokaz zašto je kompanija Mistral Technologies, izglasana u top 4 najpoželjnija poslodavca pokazali su sami uposlenici, koji su došli da podrže suvlasnika kompanije i jednog od govornika, Merseda Čamdžića čija životna priča je sve prisutne ostavila bez daha.

Veliko iznanađenje za sve učesnike su bile i video poruke putem kojih su se obratili Edin Džeko, Amra Silajdžić, Enis Bešlagić i Damir Džumhur, koji su poručili svim prisutnima da trebaju ustrajati u onome što zaista žele i da nikada ne smiju posustajati koliko god bilo teško.

Poruka ovogodišnje CEO konferencije je da svi trebamo razmišljati izvan ustaljenih okvira, te da prilike ne čekaju na nas i da ih sami moramo stvoriti i ugrabiti. Do sljedeće Konferencije, u međuvremenu, TakeAction.Now.

CEO