{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Michael Mueller imenovan za direktora Raiffeisen banke u Hrvatskoj

20.3.2014. u 12:59
0
2
Michael Mueller imenovan za direktora Raiffeisen banke u Hrvatskoj
0
Michael Mueller imenovan za direktora Raiffeisen banke u Hrvatskoj
Michael Mueller, generalni direktor Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, će u drugoj polovini tekuće godine biti imenovan za generalnog direktora Raiffeisenbank Austria dd u Hrvatskoj, po završetku već započete procedure odobravanja Narodne banke Hrvatske.
Mueller iza sebe ima 14 veoma uspješnih godina rada u Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina. Pod njegovim rukovodstvom, banka je učvrstila svoju poziciju lidera na bh. bankarskom tržištu. Kao izuzetan menadžer, svojom posvećenošću i stručnošću dao je značajan doprinos razvoju ne samo Raiffeisen grupacije u BiH, nego i kompletnog bankarskog tržišta u zemlji.

Upravni odbor Raiffeisen Bank International namjerava imenovati Karlheinza Dobnigga za novog generalnog direktora Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina.

Dobnigg je član Upravnog odbora Raiffeisen banke od 2008. godine, a funkciju zamjenika generalnog direktora obavlja od 2012. godine.

"Dobnigg je svojim uspješnim upravljanjem dodatno poboljšao poslovanje u okviru Retail segmenta, te ojačao poziciju naše banke u Bosni i Hercegovini. Stoga, smatramo ga stručnjakom kako u bankarskom poslovanju u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji“, izjavio je Karl Sevelda generalni direktor Raiffeisen Bank International AG.

Sanela Pašić, trenutno član Uprave u segmentu finansija i upravljanja rizikom, će biti imenovana za zamjenika generalnog direktora. Već je pokrenuta procedura odobravanja kod Federalne bankarske agencije.

Svi članovi Uprave Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina će nastaviti obavljati svoje dužnosti u okviru trenutnih zaduženja do dobijanja odobrenja i preuzimanja novih funkcija.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: