Finansije
0

Otvorena nova poslovnica Raiffeisen banke u Sarajevu

Klix.ba
Danas je upriličeno zvanično otvorenje nove poslovnice Raiffeisen banke u Sarajevu, u ulici Branilaca Sarajeva na broju 20.

Prigodnim obraćanjem i presijecanjem vrpce poslovnicu su svečano otvorili Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke i NJ.E. Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

"Naša strategija podrazumijeva kontinuirano prilagođavanje tržišnim trendovima, stoga se trudimo našim klijentima uvijek ponuditi široku paletu usluga na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Kako novi trendovi zahtijevaju konstantne inovacije, a sve veći broj klijenata pokazuje sklonost novim tehnologijama, posljednjih godina naš fokus stavljamo na alternativne kanale distribucije, gdje izdvajam stalno obogaćivanje palete naših elektronskih servisa. Međutim, pri tome ne zanemarujemo ni tradicionalne kanale pružanja usluge, kao što su poslovnice, koje smatramo izuzetno važnim i u suštini prvim i osnovnim kontaktom sa Bankom - što dokazujemo i ovim povećanjem naše poslovne mreže", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

"U nastojanju da održimo i unaprijedimo uspostavljeni nivo kvaliteta usluge, koji je imperativ za Raiffeisen banku, stalno analiziramo potrebe klijenata i nastojimo adekvatno reagovati na njih. Slijedom uvećanog obima poslovanja i povećanja broja naših klijenata u Sarajevu, prepoznali smo potrebu za proširenjem naše zaista razgranate mreže poslovnica te odlučili klijentima obezbijediti još jednu lokaciju i tako usluge Banke učiniti još dostupnijim", istakao je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke, te dodao da će poslovnica na ovoj lijepoj, prometnoj i lako dostupnoj lokaciji u centru grada, klijentima nuditi paletu usluga u oblasti poslovanja s fizičkim i pravnim licima, te da će u okviru poslovnice na raspolaganju biti infoterminal, kao i dva bankomata koji su na usluzi 24 sata dnevno.

"Čast mi je kao predstavnik Republike Austrije prisustvovati otvorenju nove poslovnice Raiffeisen banke, inače supsidijarnog lica Raiffeisen Bank International, jedne od vodećih banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi, te Austriji. Uvjeren sam da će i ovim činom biti ojačan već izuzetan partnerski odnos Bosne i Hercegovine i Austrije, kao najvećeg investitora na ovim prostorima u protekloj deceniji", izjavio je NJ.E. Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.