{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dragan Kovačević privremeni direktor Hypo Alpe Adria banke

F
30.1.2014. u 15:51
0
18
Dragan Kovačević privremeni direktor Hypo Alpe Adria banke
0
Dragan Kovačević privremeni direktor Hypo Alpe Adria banke
Dragan Kovačević, dosadašnji izvršni direktor Hypo Alpe Adria Bank d.d., obavljat će funkciju privremenog direktora banke do izbora novog direktora i uprave te banke.
"Nadzorni odbor banke je, u skladu s odredbama Zakona o bankama, imenovao Kovačevića na poziciju privremenog direktora na razdoblje od 90 dana, unutar kojeg će se odrediti kandidati za sastav uprave i biti podneseni potrebni zahtjevi prema zakonom predviđenoj proceduri", saopćeno je iz Hypo Alpe Adria Bank d.d.

Dragan Kovačević je, kako se navodi, jedan od najiskusnijih bankara u našoj zemlji i iza njega je uspješna karijera u bankarskom sektoru. Član je Uprave Hypo Alpe Adria Bank d.d. od 3. mjeseca 2012. godine.

"Dragan Kovačević i odjeli banke u njegovoj nadležnosti dali su veliki doprinos u stabilizaciji poslovanja banke, procesu restrukturiranja i mijenjanju cjelokupne slike te su opravdali povjerenje koje im je ukazano. Do imenovanja novog direktora, banka je u sigurnim rukama s Kovačevićem na čelu i nastavljamo sa započetim procesima u osnaživanju banke i naše pozicije na tržištu", rekao je Petar Stefanović, direktor Odjela marketinga i korporativnih komunikacija, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: