Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma kao da je ta fabrika i radna mjesta bitna, u zadnje vrijeme ljudi u našim južnim krajevima su prezauzeti brojanjem krvnih zrnaca ovog ili onog. Ko da su bitne fabrike, zapošljenje, stvaranje nove vrijednosti, privreda bitno je čovječe koje je nacionalnosti čija žena, a lako ćemo mi malo u Švicu na građevinu i taman ima se, a i dijete će nam na građevinu ako Bog da i unuk, sve fajn u nadnicu. Ma čuj Vahid i Sarajeva da spašava Livteks ma prije ga neće ni biti :)
Šteta zaista. Ako je istina da lokalna zajednica nije bila zainteresovana za oživljavanje fabrike, onda ništa drugo se i ne može uraditi osim stečaja. Možda su u pravu jer bolje je džabe ležati nego džabe raditi. Svi ćemo na kraju u gastarbajtere. Zavičaj ćemo viđati samo za vrijeme godišnjih odmora i kada bude trebalo plačati kojekakve dadžbine državi i administraciji koja se neće moći sama finansirati. A možda ako Borjana prođe u vlasti da spasi svoje rodno mjesto.Haha.