Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ukinuti finansiranje stranaka iz pdv-a to nigdje u svijetu nema
hahaha znas каd ce se desiт?? каd udjeтеu eu
Ma bravo! U centar! Sve namete oni za uhljebe? Tako i akcize METUL-METU!!!
ne kaže struka, nego admir čavalić. Ako ste htjeli struku, onda ste trebali barem još jednog sagovornika naći. ovako ovo je mišljenje jednog čovjeka, prosječnog ekonomiste bez dana radnog staža u realnom sektoru. da je čavalić jedan mjesec skupljao pare da plati pdv, bolje bi poznavao materiju.
Bravo Čavaliću. u sridu.
Treba temeljna rekonstrukcija, prvo ispitati tokove novca i pokrpati rupe gdje se neracionalno trosi novac, a onda mozete razmisljati o poreznim stopama i maksimalnim ucincima. Ako novac nije dobro usmjeren dzaba da ga ima u nedogled kad ide gdje ne treba.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA, Dobar vic za jutro.
Najbolji premijer i najbolja stranka SDA 💚💪👊
Večina firmi isplačuje radnike jedan dio na banku drugi dio u kešu na ruke. Čisti kriminal za što su krivi pojedinci iz inspekcija koji su u dosluhu sa gazdama.
Raspodjela treba biti po principu krajnje potrošnje po opštinama. Ovaj lik zagovara da jedni uplaćuju, a da se drugima vraća. Sve je naopako, pa i to.
Fizicka lica osloboditi placanja PDV-a jer im se NE VRACA kao sto je slucaj sa pravnim licima!
De nam objasni kako se i koliko vraca pravnim licima i zasto.
@ola - tako sto su pored toga sto placaju pdv ipak u mogucnosti isti i naplatiti (manje-vise), a u slucaju izvoza robe imati cak i 100% povrat placenog pdv-a. A fizicka lica ga samo placaju - daju novac drzavi.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Na hranu, i lijekove 0, na ostalo 17% na luksuz, i sl. 25% kao sto je logicno, a ne pdv na hljeb, i audi isti to je lolovluk teski
Maksimalni efekt se postize kad se ukinu kantoni,transparentna nabavka i potrosnja,prestanu finansirati stranke itd
Da li vlastodrźšci znaju i da li hoće da nesto mjenjaju NE.Njima je dobro da ne može biti bolje.A ti obićni čovječe šuti trpi ili umri.
Повећати производњу!
Nema tu nikakvog pozitivnog efekta , sve dok radnici primaju minimalac preko bankovnog računa a ostatak na ruke. Sve dok je tako nema napretka.
To znaju oni koji placaju 100 mil.KM za njihovu zgradu u B.L.