Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ko daje potvrdu o porijeklu novca, šta ako vide na granici da prenosim 13-14 k i nemam potvrdu, jel se novac oduzima?? jel možete konačno biti normalni novinari sa korisnim informacijama, a ne ovako nedorečeni?
Potvrda ti je isplatni listić sa Banke sa koje je podignut novac (nebitno iz koje države) , te se iznos preko 10.000 EUR-a mora prijaviti na granici, od granične policije bilo koje države se dobije potvrda koja dokazuje da je novac registriran i da se može prenijeti, ovo je slučaj sa gotovinom koja se nosi, i takav papir sa granične policije je validan dokaz za Banku koja prima novac da jei spravno porijeklo.
Ako se radi o transferu bezgotovinskom recimo iz BiH u neku zemlju EU, do 5000 EUR-a se moze prebaciti WU, bez porijekla, ako se prebaciva sa deviznog računa na drugi devizni račun, mora biti osnov za prijenos, poklon, manji iznosi cca 2000 EUR-a, faktura, narudzbenica, plaćanje turističkog aranzmana i sl. sa instrukcijom za plaćanje u inostranstvo od strane primaoca.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Motaj kablove, gasi racune. Mislim da smo dotakli dno, 2000 jebene KM ne mozes imati u steku a da nisi sumnjiv. Kada ce ova drzava stati iza obicnih gradjana? Logican odgovor NIKAD.
Trazili ste gledajte.. pa to narod hoce kako ne razumijes... Narod stoka koja sve to dozvoljava da im pisaju, seru, taru ih i ponizavaju ko najveceg papka..narod suti na sve i dalje..a njima ne preostaje nista vise vec da nastave tiraniju naroda kad i sami vide da ista prica prolazi vec 20 godina...
A daju ti kredit 50 000 i niko te ne pita gdje ćeš potrošiti novac samo uzmi i finansiraj šta i koga hoćeš. 😋😋😋😋
Svojevremeno sam jednu banku prijavio agenciji za bankarstvo sa pitanjem zasto stalno traze cips potvrdu, ako ga imaju u arhivi i vec imam otvoren racun. Agencija za bankarstvo presudila u moju korist, nalozila banci da promijeni odluku, a onda na salteru opet ista prica. Preporuka gradjanima da pisu on-line agenciji za bankarstvo, zaista su ok i reaguju, a ako se ne zalimo, ne znaju za probleme gradjana i bahacenje banaka.
Strasno je kako se banke ponasaju. Prvo oko kopiranja i ovjere dokumenata, cak i kad imas oriignale, ucestalo trazenje cips potvrde, iako imate otvoren racun, a sada su jos i limitirali maksimalan mjesecni polog za fizicka lica u vrijednosti do 1000 EURA, tj manje od 2000 KM, dok za sve drugo treba imati porijeklo. Ponize te svaki put, pa se osjecas kao krimonalac
Čuj levata, dokaz o porijeklu kupoprodajni ugovor. Prodaš stan Keljemendiju i dođeš u Banku položiš pare. Po zakonu kupoprodaja ide sa računa na račun. Svašta na ovom klixu.
Platni promet u BiH je odlukom DRŽAVNE prebačen na PRIVATNE BANKE !!! Onda su SVE PRIVATNE banke na mala vrata uvele NAKNADE za svaku TRANSAKCIJU, i uzimaju kroz naknade KOLIKO ŽELE !!! Ovo je KLASIČNA KOUPCIJA, jer su pojedinci i Agencije države omogućili ovakve PRIVILEGIJE PRIVATNIM BANKAMA !!!
Naš novac (plata, ušteđevina) je naš samo kada ga podignemo sa banke! Dok je na banci, "njihov je", jer oni našim novcem operiraju i zarađuju! Kako je BIH shebana lopovima u politici i stranim nastojanjima da se kod nas ništa ne promijeni, i kako imamo niske plate, a visoke troškove života, to većina građana ima kredit(e), na kojim naravno banke zarađuju. Međutim, banke su same sebi dozvolile da se stavljaju IZNAD bilo kojeg građanina i iznad naših Zakona,
a glupi građani im se smješkaju i mole ih ovo ili ono! Nedostaje svijest (!) da nas niko NE MOŽE i NE SMIJE zahebavati za naš novac! Kada neko diže kredit, daje priliku banci da zaradi, i tako se svako treba i mora postaviti! Dosta više mentaliteta hebene sluge! Zato nas i hebe ko stigne! A druga je tema što nam onemogućavaju da položimo ušteđeni novac, i što nas SVJESNO ograničavaju u raspolaganju našim novcem! To su opet krivi naši političari koji su im to dozvolili!
Prvo su političari položili milione na račune a onda su počeli kontrolisati ko ima tri hiljade keša.
A šta je sa bakšišem? Evo npr neki konobar radi za platu ali od gostiju dobija direktno i bakšiš i skupi bakšiša dnevno više nego što mu je dnevnica. I kako dokazati da je to od bakšiša ako želi nekad tu ušteđevinu položiti u banku
Maltretiraju poštene ljude, a za to vrijeme kriminalci peru pare od droge i korupcije i milioni prolaze nesmetano
U tekstu stoji: "Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti Agencija za bankarstvo postavila je okvire, ali postupanje banaka obično je znatno rigoroznije.". KO JE BANKAMA DOZVOLIO DA SE STAVLJAJU IZNAD ZAKONA???!!! KO IM JE DOZVOLIO DA SE STAVLJAJU IZNAD USTAVA, PREMA KOJEMU JE SVAKO NEVIN, A BANKE U STARTU OPTUŽUJU SVE GRAĐANE DA SU HEBENI TERORISTI???!!!
Popij tabletu. Ohladi malo. Srce ce te opaliti.
Kao što vidimo AGENDA okupira svako polje naših života! Dakle finansijska mafija koja sprovodi dio agende uz pomoć EU-zakona polazi od toga da smo svi mi GRAĐANI KRIVI i opasni i teroristi, i onda mi moramo satima i danima pojašnjavati bankama odakle nam naš krvavo zarađeni novac??!! Ako tamo negdje ima neki terorista, uhapsite ga više majku mu, valjda ste sa svom tom hebenom tehnologijom to u stanju!!! ZAŠTO SVE GRAĐANE TRETIRATE KAO DA SU TERORISTI???!!!
ZAR ZAKON NE KAŽE DA JE SVAKO NEVIN DOK MU SE NE DOKAŽE KRIVICA?! KO VAM JE DOZVOLIO DA TO PREOKRENETE I U STARTU OPTUŽITE SVE GRAĐANE?! KO VAM JE DOZVOLIO DA SE STAVITE IZNAD USTAVA?! VI ODMAH TRETIRATE GRAĐANE KAO KRIVCE! DRŽAVNE SLUŽBE ISTRAŽUJU, A NE BANKE SA POLUPISMENIM OSOBLJEM!!!
Joorgan!!!
Pa sta bi tek bilo ako neko proda stan ili kucu mora dozivotno da nosi kupoprodajni ugovor..
@fbuser4441 To sam i ja pisala neki dan kad se javio neki @pascal pametnjakovic koji je napisao da se u bih ne moze iznijeti niti unijeti vise od 10k haha. Ja sam prenosila preko 60k eura u bih bez problema jer sam naravno imala dokaz o porijeklu. Nema limita sve dok imate dokaz o porijeklu. Normalno iznosite ili unosite u bih u neogranicenim kolicinama ali morate prijaviti na carini i oredociti dokaz o porojeklu istog.
Migrantima prebacili preko 50 mil EUR putem western uniona i banaka i to nije pranje novca i finansiranje terorizma a kada Melča proda kravu i otplati kredit, e to jeste, odmah se Sipi mora prijaviti...Agencija za bankarstvo FBiH glumi državu