Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Istovremeno, u ukupnom unutrašnjem dugu Federacija BiH učestvuje s 33,63 posto, Republika Srpska sa 65,74 posto." Dug RS-a se popeo za cijelih 10% za samo 7 mjeseci.. Ovaj entitet je deindustrijaliziran, propadaju banke, preduzeca, demografska katastrofa - iseljavanja, kolaps zdravstvenog sistema. Ovaj entitet je bukvalno na aparatima. BRAVO DODO, GAZIJO BOSANSKA!
Zatuko ih nacionalizam 90-ih a Dodo prišao zg...za i uvalio Baster Kitona do bubrega.
Kako vam je samo lako baciti kost.Ukupan unutrasnji dug je 3.3 mld a od rs je 2 a sto ne objave koliki je spoljni dug od fbih i rs-a koji je zapravo pravi pokazatelj jer je mnogo veci i na njega idu prilicne kamate.Narod bez mozga koji se raduje a ne zna ni gde je supalj
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A kako mislite vratiti dug? Ništa se ne radi da bi se stanje popravilo. Sva mudrost je u razvoju privrede i poboljšanju ekonomije. Rad, a ne krediti! A naši jedino znaju uzimati kredite, dio krčmiti, pa opet uzimati nove da bi vratili stare kredite. Neznalice! Kada dug bude bio toliki da se više ne može vratiti, proglašava se bankrot države. Povjerioci traže svoje. Naši experti misle da će neko pokloniti posuđeno i sažaliti se nad propadanjem BiH. Neće! Uzeće svoje. Mi smo već odavno u dužničkom ropstvu. Tonemo sve dublje!
šuška se da pojedini naši političari mogu sami vratiti dug od ovih nekoliko milijardica ,ali neće to su krvavo zarađene pare.
...znash ono kad neko otvori kafanu, po svaku cijenu, a ide u minus svakog dana, ali dzaba, gazda zove svima ture, chasti raju... e tako nekako kod nas vode drzhavu. plus, imamo 3 gazde da zovu ture, a ni jedan se ne sjeti makar da kupi j***nu sijalicu za chenife.
Zaduzenost raste polako ali sigurno
nismo mi toliko zaduženi,naš kraj če biti vrlo jednostavan,a to če se desiti kada ovi bankari odluče oboriće kurs KM i mi preko noči dužni 80,000,000,000milijardi.Znam da sad neko kaže de ba ne rise to se nemože desiti,e naprotiv to je isto što i rat sam došo.
Što je najžalosnije, većina ovih novaca je dase pokriju plaće i penzije. Ne ulaže se u industriju i razvoj, od čega bi se, na kraju krajeva, taj dug i vraćao... Hajde što ćemo ja i moja djeca vraćati te dugove nekome, nego i njihova djeca su već u dugovima do grla. Lijepa naša BiH!
Joj jedva cekam da nam kazu, eh nema vise paraaaaaa hajde vracajte :) Pa onda fino dodje cika Njemac pa kupi sve za 10% cijene i papa :)
imam dvoje dijece jedno je mmf a drugo je svjetska banka .svaki dan rastu i traže više.pa imate li vi pameti .opet će doći do demonstracija.pa i budala zna ako se stalno zadužuje i sve više zadužuje da će zaglibiti u živo blato.da ste bar ulagali u kapitalne investicije.ovo vam je upozorenje.lihvari vas ko posljednju drolju a vi narod.pitanje je dana kad će krenuti masovne demonstracije i to će biti još gore i žešće.vi ste isti poput četnika uništavate bošnjački narod uz pomoć stranih lihvara .e jeste mi pametni.
Naš kraj BiH je već odavno u procesu samo što je ovde narod žilav pa ga je nemoguče fizički slomit,ali je labilan i pohlepan pa mu je pružen drugi ljepši način do samo uništenja kredit.
samo ovolipasno jbg ja mislio vishe,,,,a dze ode 100 milijardica donacija i ne povratni kredita
katastrofa, da se prije 5 godina pazilo na uvoz .... do ovoga ne bi doslo
Ha ha ha ha... Onaj minđušar Bevanda, rek'o bi čovjek "vidi ga, star , a nosi minđušu, baš je Cool, a sigurno je i pametan". A realnost je da je to jedno od praznoglavih uvezanih pljačkaških g.vana koje nam i djecu zadužuje.
Ja ni marke od ovolikih miliona nisam vidijo sramota
Ma idemo mi u helach....
more li se u ovome mmf uzet stambeni kredit..nikad ga ne moras vracat