E-mailom do kredita
0

Intesa Sanpaolo Banka ostvarila izuzetne rezultate

Sarajevo-x.com
Amir Termiz
Amir Termiz
Rezultati bankarskog sektora u BiH su u poslovanju sa stanovništvom u 2011. godini pokazali da je došlo do rasta svih segmenata poslovanja, uprkos efektima krize, koji su i dalje prisutni u našoj zemlji i svijetu.

Prema posljednjim podacima na bh. tržištu je ostvaren rast u ukupnim kreditima, rast depozita i rast kartičnog poslovanja.

"Intesa Sanpaolo Banka BiH je u svim segmentima poslovanja sa stanovništvom ostvarila izuzetne rezultate iznad prosjeka tržišta, što je rezultat pažnje koju posvećujemo zadovoljstvu klijenata našim uslugama. Danas klijenti žele transparentnu, jednostavnu i brzu uslugu, prilagođenu njihovim potrebama. U tom pravcu smo otišli i korak dalje te prvi put na tržištu ponudili i mogućnost apliciranja za kredite ili kartice putem interneta", ističe Amir Termiz, direktor Sektora poslova sa stanovništvom u Intesa Sanpaolo Banci d.d. BiH.

To je nova usluga Intesa Sanpaolo Banke, koja omogućava klijentima apliciranje za kredit ili kreditnu karticu sa bilo koje lokacije na kojoj imaju pristup internetu. Ona je namijenjena svim klijentima ISP Banke i onima koji to žele postati, a koji nemaju vremena posjetiti naše poslovnice.

"On-line zahtjev Vam pruža jednostavan način odobrenja kredita ili kreditne kartice, gdje je vaša jedina obaveza da popunite tražene podatke iz on-line zahtjeva na web-stranici Intesa Sanpaolo Banke BiH. Bez dodatne papirologije i bespotrebnog gubljenja vremena višestrukim dolascima u poslovnice, klijent dobiva brz odgovor putem e-maila. Ukoliko je odgovor pozitivan ili uslovan tek tada trebate doći u poslovnicu i predati tražene dokumente, koji potvrđuju osnovne lične i finansijske podatke iz popunjene on-line aplikacije", objašnjava proceduru direktor Termiz.

Na ovaj način, uz samo jednu posjetu odabranoj poslovnici Banke, klijent realizuje zahtijevanu uslugu.

"Prije nego što popune zahtjev, klijentima savjetujemo da se putem naše web-stranice (www.intesasanpaolobanka.ba) najprije upoznaju sa proizvodima koji su u ponudi ISP Banke. On-line zahtjev klijenti trenutno mogu koristiti za nenamjenske, kredite za penzionere i kreditne kartice (MasterCard i VISA Charge kreditne kartice)", navedeno je u saopćenju banke.

Intesa Sanpaolo Banka je jedna od banaka koja na transparentan način objavljuje sve svoje tarife, opće uslove poslovanja kao i druge informacije na web-stranici i čini ih dostupnim svim klijentima u svakom momentu. Klijenti od svoje banke trebaju tražiti punu transparentnost i zahtijevati informacije o svim uslugama koje koriste.

Osim podizanja kvaliteta usluge Banka nastoji klijentima ponuditi kreditne proizvode sa nižim cijenama, dužim rokom otplate i većim iznosima:

Krediti bez žiranata

Nenamjenski krediti bez žiranata do 25.000 KM, ali ovisno o firmi zaposlenja, kreditnoj sposobnosti i urednosti poslovanja sa klijentom. Na rok do 10 godina i uz kamatne stope već od 5,30 % (EKS 7,42 %).

Stambeni krediti

Stambeni krediti bez žiranata do 300.000 KM uz kamatnu stopu već od 6,20 % (EKS 6,48 %) i sa rokom otplate do 30 godina, kao i mogućnost finansiranja kupovine stanova u novogradnji, adaptacije i dogradnje u kombinaciji sa gotovinskim te mogućnost tzv. zamjenskog kredita.

Krediti za penzionere

Populacija koja ima najskromnije prihode, ali je vrlo odgovorna i redovna u ispunjavanju svih finansijskih obaveza su svakako penzioneri. Iz tog razloga smo ovim našim klijentima ponudili povoljnije uslove za otplatu i razvili kreditni model kojim se produžava starosna dob za aplikaciju za sredstva do 75. godine života. Nenamjenski kredit za penzionere odobravamo u iznosu od 500 KM do 5.000 KM, bez depozita, učešća i naknade za obradu kreditnog zahtjeva za klijente koji primaju svoje penzije putem računa otvorenog u banci uz mogućnost ugovaranja police osiguranja.