|

Hypo banci dat rok za rješavanje problema korisnika kredita u francima

Hypo banci dat rok za rješavanje problema korisnika kredita u francima
71
Klix.ba
27.1.2015. u 16:49
0
komentara
71

dijeljenja
Hypo banci dat rok za rješavanje problema korisnika kredita u francima
Stalni odbor za finansijsku stabilnost, na sastanku održanom danas, 27. januara 2015. godine u Sarajevu, preporučio je Hypo Alpe Adria banci u oba bh. entiteta, a koja je odobravala kredite u švicarskim francima, da u roku od sedam dana ponude rješenja koja bi bila prihvatljiva za klijente, korisnike ovih kredita.
Rješenja koja ponude komercijalne banke bit će razmatrana na narednom sastanku Komiteta za finansijsku stabilnost.

Komitet je prihvatio informaciju Agencije za osiguranje depozita BiH o isplati osiguranih depozita u Bobar banci a.d. Bijeljina. Do sada je izvršena obaveza isplate osiguranih depozita prema 8.582 deponenta u ukupnom iznosu od oko 60 miliona KM. Oko 60 posto isplaćenog novca ostalo je kanalima bankarskog sektora. Očekuje se da će glavnina osiguranih depozita biti isplaćena u narednih deset dana.

Sastanku Stalnog komiteta za finansijsku stabilnost predsjedavao je guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr Kemal Kozarić, a prisustvovali su mu ministar finansija i trezora BiH dr Nikola Špirić, ministri finansija Federacije BiH i Republike Srpske Ante Krajina i Zoran Tegeltija, direktori entitetskih agencija za bankarstvo Zlatko Barš i Slavica Injac, direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić, te rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Ruben Atoyana.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.