{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hypo Alpe Adria BiH donira 80.000 KM

S
31.10.2011. u 16:05
0
0
Hypo Alpe Adria BiH donira 80.000 KM
0
Hypo Alpe Adria Banka u Bosni i Hercegovini (Hypo Alpe Adria Bank a.d. Banja Luka i Hypo Alpe Adria Bank d.d. Mostar) povodom Međunarodnog dana štednje, 31. oktobra, realizirat će donacije u iznosu većem od 80.000 KM, osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima, domovima zdravlja, akademijama likovnih umjetnosti i udruženjima građana širom Bosne i Hercegovine.
Amela Hadžimejlić Kečo, dekanesa ALU Sarajevo i Mirzet Ribić, zamjenik direktora Hypo banke
Amela Hadžimejlić Kečo, dekanesa ALU Sarajevo i Mirzet Ribić, zamjenik direktora Hypo banke

Donacije pored novca podrazumijevaju i vrijedne poklone Hypo Alpe Adria banke, a u sklopu aktivnosti Hypo je djecu rođenu na Međunarodni dan štednje darivao štednom knjižicom sa položenim iznosom od 100 KM kao što tradicija Hypo Alpe Adria banke u BiH i nalaže.

Ova obimna akcija na polju društveno odgovornog djelovanja počela je 25. oktobra i traje do kraja novembra širom BiH u regijama u kojima banka posluje, a za cilj je imala podsjetiti javnost na važnost štednje u vremenu kada globalna finansijska situacija nije na zavidnom nivou.

Donacija JU Dom Zdravlja Vitez
Donacija JU Dom Zdravlja Vitez

"Međunarodni dan štednje je u Hypo Alpe Adria Banci dan koji tradicionalno posvećujemo najmlađima i institucijama koje brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti. Pod sloganom 'S Vama. Uz Vas. Za Vas.' Hypo banka nastoji skromnim poklonima zahvaliti svojim klijentima i građanima BiH, zajednici u kojoj djelujemo, za ukazano povjerenje i prijateljstvo tokom 10 godina poslovanja“, poručili su direktori Hypo Alpe Adria Banke a.d. Banja Luka, Samuel Vlčan i Hypo Alpe Adria Banke d.d. Mostar, Michael Vogt.


Već cijelu deceniju Hypo banka aktivno i dosljedno promovira politiku društveno odgovornog djelovanja (CSR) na tržištu Bosne i Hercegovine. Iz godine u godinu se trudimo odabrati određeni segment društva kojem bi naša potpora najbolje pomogla u ostvarivanju zacrtanih planova.

Ove godine odlučili smo se da to, između ostalog, budu tri likovne akademije u Bosni i Hercegovini: u Banjoj Luci, Širokom Brijegu i Sarajevu. Uz moto ''Hypo sa vama slika za vas'' spojit ćemo talent naših budućih likovnih umjetnika koji sada prave bazne korake u svom stvaralaštvu i iskustvo i sredstva sa kojima raspolaže Hypo Alpe Adria Banka, s ciljem stvaranja prijateljstva i uzajamnog partnerskog odnosa.


Akademije u Banjoj Luci i Sarajevu darivane su danas sa po 15.000 KM, dok će donacija Akademiji u Širokom Brijegu biti realizirana tokom novembra 2011.

Donaciju u Banjoj Luci uručio je Goran Babić, izvršni direktor Hypo banke Banja Luka, dok je u Sarajevu, u sklopu proslave Dana akademije donaciju uručio Mirzet Ribić, zamjenik direktora Hypo banke Mostar koji je tim povodom izjavio: ''Kroz svoje poslovanje i u skladu sa poslovnom filozofijom, Hypo Alpe Adria želi postati partner društvenih, kulturno-umjetničkih i obrazovnih sfera BH društva. Smatramo kako je vrlo važno, kao poslovni subjekt, dati svoj doprinos razvoju zajednice u kojoj poslujemo. Cilj donacije je akademiji likovnih umjetnosti pružiti mogućnost osiguranja dijela sredstava za rad studenata, koja u sklopu godišnjih redovnih budžeta nisu bila planirana, te na taj način sudjelovati u kreiranju kvalitetnijeg radnog okružja."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: