Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaki kinez po jednu marku i eto ti milijarda maraka
Marka kinezu mjesecna plata.
Tako je ana, rodila te majka skolovanu, ekonomski eskpertnu, baj de vej, imas hrvatsko drzavljanstvo slucajno lutkice mala lijepa???
...... samo Bosna je neuništiva!
Stoljećima joj nitko ništa ne mogaše, a Bakir & co. su na dobru putu da je " satru " da joj se za ime ne zna . . .!!!
Pa, ovo je samo uvertira za Kinu.
Jao ...krah, debakl jedne države. Pali na tržistu zbog manjka novca. I sta sad?? Eto koliko mi zavisimo od novca, a ta cinjenica me uzasno nervira..jbt
Kina kao najmnogoljudnija nacija igra strahovito veliku ulogu u svjetskoj ekonomiji i htjeli to ili ne priznati ostale jake zemlje zapada izvoze i prodaju Kini milijarde i milijarde vrijednosti proizvoda, i zamislite scenario da Kina dozivi krah. To bi bila lancana reakcija i svi bi je bogami dobro osjetili bilo bi gore nego prosla recesija, dotaklo bi se svih nas bez obzira koliko mi to ne zelimo da priznamo. U prosloj recesiji sve su zemlje dozivjele kolapse, narocito USA, dok je Australija ostala netaknuta, zahvaljujuci dobrom ekonomijom a i izvozu u Kinu, od zeljezne rude, gasa pa ostalog.
Samo još budale i rusofili vjeruju da su "Kina i Rusija budućnost" tj. da te post-komunističke oligarhije mogu napravit nekakav novi svjetski poredak. Budućnost je u korporatokratiji, nažalost! Mačori sa trilionima znaju kako da vladaju masama, nikakve vojne parade ne pomažu kad kreditori zavrnu pipu.
Ne dao bog da Kina kolapsira, ode onda sve.....
kako se jednom viješću, zataška druga...što su ti masoni :/
znas ko vlada svijeto kini zinula guzica hoce na sve strane ili ameri ili rusi
Jos za koji mjesec glavne vijesti:Dok smo zaokljeni kineskom dramom bih bi mogla dozivjeti financijski slom"
Ja u ovu berzu slabo šta kužim,znam dionice i to ali ovi indexi nula bodova :D
Ma jednostavno ti je to matematika iz trećeg osnovne
Čim su ukinuli dostavu iz Kine za BiH preko Ebay-a eto šta im se desi...
Krenula je opet dostava čim su postari obećali da će manje krast
Svi zavrsili ekonomiju i sve valute razumiju al marku nikako! Pola ih zica za cigare i kafu a ova druga polovina uzima hljeb i mljeko na teku... oko dollara, eura i grckog sira, sve razumeju..
Tvrtkovi sinovi se ne daju.Volim te Bosnooo..
Dok se mi zanimamo i zabavljamo svjetskim zbivanjima, država nam ode u 3 p. materine .... !!!!! To je ono što mene zabrinjava više od kineske ekonomije ...? ? ?
III Svjetski u najavi ili je vec
Rata neće bit, mirno spavajte
Što bi rek'o Alija ... A šta poslije bi - pamtićemo dugoooooo