Komentari (292)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A gdje su sad one price kako je dijaspora skrta
2.5 milijarde / 1.200.000 dijasporaca = 2.000 eur po osobi godišnje. smijesna cifra 😂
@brcak108 Što više paziš na novac, sve ga manje ima. Opusti se i troši, jer tek tada dolazi....
PRIKAŽI ODGOVORE (27)
2,5 Mrd. što je evidentirano putem bankovnih transakcija. Prava cifra je blizu 4 Mrd. KM što rodbina pošalje preko "nekog" ili lično uruči kad dođe na odmor. Sve u svemu hvala ti dijasporo ali sirotinji sve što više daješ sve je veća sirotinja, moje mišljenje.
Sarajlicacarsija2 kao prvo neznas sta pricas naprimjer bio san dole cjeli rat u travniku kao izbjeglica i borac i invalid 9 rana nosim i danas kao drugo mozda si neki balavac nisi osjetio ni rata ni glad kao drugo i tvoj sam grad oslobadjao kad je bila deblokada bio sam borac od 92 do 95 i dosao u evropu 98 sad fala bogu nisam gladan kao i u ratu posaljem i sirotinji para u bosnu ko nema a ti si obican seljak i balavac.
Rifet javi se meni sredicu ti ja polovnjacu ozenis se u eto papira:))
Ja sam otiso nakon rata znate sto pa da bi mogo izdrzavat oca mater sestru bilo smo spali na prosjacki stap sad imam ja moja porodica i ovdje i u Bosni kad dodjem dole cim ugledam nekog da rovi po kontejneru odma mu dam bez razmisljanja onim sto prose nedam marke davacu dok god budem imo,fala bogu pa mogu stim da naglasim kad nisam imo niko mi nije dao marke ali nisam ceko ni da mi da nego sam se sam izborio da imam.
Ima se moze se Hvala Bogu..
Dijaspora jaca id Mmf-a (bezkamatna finansijska inekcija)
Neko tiho ulicom pjevusi tuga mu se osjeca u dusi ista tuga u meni se javlja to je pjesma iz mog rodnog kraja Ref. Svuda se Sunce radja lijepa svaka je zemlja kao sto je Bosna moja na svijetu ljepse nema Ima noci kad mi dusa pati i kad moram pjesmu zapjevati bez sevdaha ne zivi Bosanac i kad svijetom luta kao stranac Ref. Vrijeme dodje, moram kuci poci jer gorak je zivot u samoci necu da me pritiska tudjina jer Bosna je majka Bosancima
Koliko je milijardi uslo, a nista se ne vidi, sve pokrala bagra. Da ne spominjemo onih 50 milijardi pomoci nakon rata za obnovu.
Ko šalje sa halalom nek mu Allah ukabuli,ili prizna u dobra djela, sevap je svome rođenom pomoći i onom koji nema ništa i nikog svoga. Da Bog da cijela Bosna imala dovoljno posla da onaj ko hoće u njoj da živi da ima od čeg,da ni od kog ne zavisi.
Da nas bogdo ne finansiraju pa da dobro ogladnimo. Samo glad moze natjerati narod da ove politicare podavi golim rukama jer nista drugo nisu zasluzili
Like ko marke nije vidio...
Zato ovi nas salju u inostranstvo,a u zalog nam zadrze roditelje i djecu,zene.Kojima uzimaju nase pare dizuci akcize poreze,marze na hranu itd.Dobar biznis njih neinteresuje nacionalizam,oni koriste nacionalizam da vladaju.Pa to je bar danas jasno svima,kad vide kako se bivsi neprijatelji grle i ljube.
Bice to jos koje 15 godina nove generacije nemaju kome vise slati niti ih bosna interesuje, vecinom ne pricaju nas jezik. Budimo svjesni da ce to nestati.
Buducnost biznisa je freelance. Radis od kuce za nekoga iz inostranstva i budes placen adekvatno. Vjerujem da je dobar iznos iz ove 2 milijarde vezan i za freelance.
Tocno, samo sto je sad konkurencija ogromna i moras biti bas predobar da bi zaradio stogod...
samo saljiteeeeeeeeeeee
2,4 milijarde peronslano. 2400 000 hiljada maraka. Po hiljadarku prosjeku za svakog onog ko prebiva u BIH ! Desetine hiljada uvijek spremnih analitičara su analizirali za što u BiH NEUHLJEBLJENI ne umiru od gladi i potrošili stotine hiljada TV programskih sati bez ove jednakosti. Naravno, psotoji i pogućnsot da SDA ali HDZ a u psolejdnje vriejme i SNSD na ovaj način peru bar pola svote. Dovoljno je našem čovjeku i 500 KM, a znam kako je rdobina vani teška na 1KM !