Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
šokantno. sve analize su upućivale da bi ekonomski model ogromnog birokratskog aparata, nekontrolisanog podizanja nameta i konstantne političke krize trebao da dovede do procvata ekonomije, i guranja investitora ko će prije uložiti koju stotinu miliona. ovo sve podmeću neki dušmani i mrzitelji.
Penzioneri, i ja 😂😂😂
max kralj si :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
OK glavnih ekonomskih problema BiH: velika nezaposlenost, korupcija, megalomanska birokracija, vladavina bezakonja, niska produktivnost, velika poreska opterecenja itd... deflacija nas najmanje treba brinuti lol.
NE SHVATLJIVO JE DA U DRZAVI BIH SE SKUPI RAZNIH POREZA 10 MILIJARDI KM A PENZIJA 330KM,GDJE SU PARE,,,SAMO KAZU OD TURIZMA PRIHOD BIO MILJARDU,I JOS NESTO DAJTE DA SE TACNO PO SPISKU ZADNJIH 10 GODINA KOLKO JE KOJEM DEMOBILISANOM BORCU DATO PARA ,IMAMO SLUCAJ GDJE JEDNA TE ISTA LICA GODISNJE NON STOP ZAREDOM PRIMAJU PO 400-800KM SVAKI TRECI MJESEC,A NEKO U ZADNJIH 15 GODINA NIJE FENINGA DOBIO
Bakir pravi od nas siromasnu erdoganovu provinciju gdje ce slati kurde po kazni kao sto se radilo i prije par vijekova
prelazi svo bogatsvo u ruke bakira i njegovih par familija a od ostatka prave kmetove i robove
Ovo je glupava analiza uradjena na osnovu toga koliko kredita ljudi dizu. Nakon kredita u svajcarcima, skandalima sa zirantima, narod se uzasava kredita. Manje novca odlazi bankama = vise ostaje u dzepovima naroda. E sad sto se manje trosi manje poreza uzima drzava, a za to me iskreno zabole ona stvar.
Takodje, jel mislite da bi Zapad dozvolio da na vlast dodje politicar koji zeli da pomogne BiH ? Da li su to dozvolili u Libiji (tj da ostane Gadafi) ? Venecuela, Argentina, Brazil i brojni drugi primjeri.
Ovo da opravdaju akciznu otimačinu he, he, he. Eto, kao još jedan razlog da se povećaju akcize... i tako dođe do optimalne inflacije od 2% he, he, he... Wigemark naručio članak.
Ali novaluc kaze.....
Na drugoj strani Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u 2016. godini prikupila je rekordan iznos prihoda od indirektnih poreza i to ukupno šest milijardi i 638 miliona KM. Bitno da njima ima. Harač.
Čekaj ovima smeta što CIJENE PADAJU? what?
Jel ovo na slici Bakirova kancelarija , pise memoare iz trezora :-)
Šta su očekivali kad su svima linearno smanjili prihode za oporezovan topli obrok, što je procentualno na mjesečna primanja iznosilo od 15% za najnize plate do 10% na prosjecnu platu federacije koju rijetki imaju. Naravno da je svako ostao u problemu jer je to iznos omanjeg kredita. Istovremeno se usporio obrt novca. Mnogo manje stete bi nanijelo da su povecali PDV za 2-3%, a mnogo bolji efekt bi bio u kasi.
...al hajd ti to objasni Provaliću, i SDA ekspertima za unistavanje svega.
TREBA RASPODIJELU POREZA U BOSNI I FBIH REFORMISATI, TACNIJE TREBA PORESKI SISTEM NAPRAVITI TAKO DA NA NIVOU BIH BOSNJACI, VLASI I KATOLICI UPLACUJU PO TRECINU POREZA, A NA FBIH NIVOU BOSNJACI I KATOLICI PO POLOVICU. A NE KAO DANAS, BOSNJACI UPLACUJU +70% SVIH POREZA, A MANJINE -30% SVIH POREZA NA NIVOU BIH, STO JE SRAMOTNA PLJACKA BOSNJACKE LISNICE U MANJINSKOM DJEPU!
cuj to, deflacija osiromasuje ljude...znaci, ako litar goriva padne za 20 feninga, mi smo siromasniji, ako cijena hljeba padne za marku, mismo jos siromasniji, ako cijena automobila i nekretnina padne za 50%, mi smo bijeda...to je valjda zato sto cemo imati vise kinte u dJepu...ima logike...
deflacija rezultira u pad potrosnje?! jos jedan biser...znaci ako cijena padne, mi cemo kupiti manje...bravo genijalci, evo vam svima po banana :P btw, deflacija je REZULTAT/ SIMPTOM pada u kolicinama kredita/ NOVCA koji izlazi na trziste, a zbog prezaduzenog individualca i drzave. dakle, ni banke ne zele da pozajmljuju jer je dostupni rizik qarina, a kvalitetan rizik ne zeli da zuima kredit u ovaknom ekonomskom ambijentu...mamu vam lazljivu komunjarsku, socijalisticku, kejnizansku.
@stomachinchestout finansijski sistem je bankrot, THE END
Kako sve siromasniji kad po ulicama audi bmw mercedes, metropolis se puni gdje je kafa 3km, ko je siromasan ??????
Problem je neracionalna potrošnja i silovanje državnih finansija zbog političkih parazitsko-uhljebskih gotovana...
najveći problem je neutemeljeni lažni religijski nacionalizam, svi okupljeni i otupljeni oko svog tabora čekaju neko bolje neradničko sutra .. nema meda na q__rcu ... indijanci moji