Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zamisli penzija 2.800 maraka. I to su mahom drzavni sluzbenici sa milion zvjezdica na reveru, čin generala i slično. Gule drzavu ko niko pod krinkom zaštite iste
#Objektivnost99 i to većinom oni koji su cijeli radni vijek proveli u rušenju te iste drzave, zavadjanju naroda na osnov nacionalne netrepeljivosti itd, od koje danas uzimaju ogromne pare.
Najniza penzija je realno mala, ali jos gore izgleda minimalna plata nigdje nema da je mnimalna plata manje od 10% veca od minimalne penzije. To samo pokazuje koliko je minimalna plata podcjenjena i niska. Minimalna penzija mora ici preko 600 jjer je to minimum da se star covjek bar prehrani bez ikakvih luxuza, a minimalna plata mora biti bar 30% veca od minimalne penzije jer covjek koji radi ima djecu koju odgaja, vise se krece, vise treba energije, odjece, aktivnosti.
Razlika između najniže penzije i najniže plate samo 60 maraka, pa to nema nigdje u svijetu...
a obećali na prees konf. prije 2 mjeseca da će povećanje biti 13,9 %, kakvi lažovi, a sebi povećali plate za nekoliko stotina maraka, fuj bagro
Najnevjerovatnije da najniza penzija za 15 godina radnog staza iznosi 565 km, a penzija osobe sa 32 godine staza 612 KM!!! Nevjerovatno ali istinito! I taj sa 32 godine staza je fakultetski obrazovan!?!?!?
Najzalosnije od svog penzionerskog jada je npr. da ; generali; podrumasi imaju penziju vecu za 1000 i vise KM od univerzitetskog profesora.
Najzalosnije od svog penzionerskog jada je npr. da ; generali; podrumasi imaju penziju vecu za 1000 i vise KM od univerzitetskog profesora.
a koliko je to 5 % ?
Bolje primat penziju ili naknadu sa biroa nego raditi za minimalac, eto do cega su oni doveli
Nermine pakasu pa i u bijednoj rš povecali za 9,2% a vidi tebe
Penzjoneri neka vam je bog na pomoci ,jer vi ste genijalci kako se prezivl mjesec sa tom socijalnoj pomoci .
Ej tuge minimalna plata 619 penzija minimalna 565 km i kazu zbog čega ljudi napuštaju Bosnu realnost je u današnjem vaktu da izguras mjesec pored svih poskupljenja
Menstruacija pretvori žene u čudna bića :) čak i kurave..
A koliko ste povecali doprinose za 2024? ... m*m*u vam hostaplersku
Mom ocu jutros ista penzija kao i prošli mjesec 535KM, nije mu povećana na 570KM
Kolika je penzija u eresu?
Sramota 5% bruka 😳 neviđena
Nije to lose, problem je niskih penzija, pa zato izleda malo. ALi, 5% godisnje je realno radi odzivosti sistema.
Kažu dobra vijest za penzionere, lopovi se još sprdaju.
U ovoj državi izgleda jedino treba povećavati penzionerima. Uz dužno poštovanje, smatram da im treba i biti veća penzija. Ali ovakav naćin povećanja najviše ide preko leđa radnika, treba li spomenuti male obrtnike koji jedva kraj s krajem stižu, a doprinosi im rastu svake godine.
Bice umjesto 2 h ispijanja kafe 4 h ,alja izlaziti i zivjeti.