Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Centralna banka > MMF > Banka za poravnanja > Big boss.
Državna institucija koja funkcionise..bravo :)
Senad a ne Kemal Softic
Brate, to je fotograf
Posao u centralnoj banci je bolji nego 7 na lotu. Zagarantovan dobitak a nema nikakvog rizika
Moj jaro dobri je dao otkaz prije nekoliko godina u Centralnoj banci iako je imao platu preko 5.000KM, uzeo ženu i dijete i iselio se... Došao mi je kući i ispričao ko radi u centralnoj banci i šta se radi...jednostavno nema nam spasa Lik se nikada nije vratio u BiH i neće...jer je vidio da nema ovdje budućnosti...
jel mozea dati ime i prezime ako je imao 5000km
@test_test naravno da ne mogu da ti dam ime i prezime....wtf
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Visegodisnje fiksiranje domace valute za Euro kroz Currency Board je unistilo domacu industriju i privredu a nasa CB je obicni plisani medo. Zao mi je sto sire mase to ne uvidjaju.
masonerija
Visegodisnje fiksiranje domace valute za Euro kroz Currency Board je unistilo domacu industriju i privredu a nasa CB je obicni plisani medo. Zao mi je sto sire mase to ne uvidjaju.
Neke barke cuva sidro...a neke dobar trezor....
Uhljebi ili ne, dobri ili losi - kako god: drzati nasu valutu na istom kursu prema Euru je umjece i svaka cast ljudima koji to znaju da rade. Nazalost, prosjecan Bosanac i Hercegovac niti ima pojma o valutama, niti o berzi i biznisu, pa isto tako nije u stanju pokazati zahvalnost ljudima koji spasavaju i ovo malo sto imamo u BiH.
kakva suplja, kakvo sidro, fiksirana valuta, nemate nikakve intervencije na trzistu. sjedite i platu primate
@SbbBagraFahroLopov Sjeti se da je devalvacija dostigla tako visoke vrijednosti zbog toga sto je Srbija izasla iz monetarnog kruga Jugoslavije i izvukla milijardu njemackih maraka iz Centralne banke. Po nalogu Milosevica naravno. Za vrijeme Markovićevih reformi devizne rezerve su porasle s 1,5 na 6,8 milijardi dolara. U roku godinu i pol dana smanjen je inostrani dug Jugoslavije s 21,5 na 12,2 milijarde dolara. Markovićeva je vlada smanjila inflaciju s 56 posto mjesečno na 2,4%.
Tim potezom Srbija je ustvari izasla prva iz Jugoslavije nacionalizacijom svog monetarnog sistema.