Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Red pred ambasadama, i dijaspora koja je sve veca i veca su znak koliko su kod nas zastupljeni "bodovi, bonusi i pohvale".
Da bi se nešto dobilo mora se nešto i uložiti. A radnici su najveći kapital. Kod nas je generalni stav da su poslodavci tu bogom dani, da je firma bogom dana i da se radnicima čini neka usluga jer su zaposleni i to je to dosta im. Dok se taj stav ne promjeni nema napretka. Tako da nek su redovi pred ambasadama sve veći, apsolutno podržavam 👍
Kod nas kad trazis svoju platu, gazda te prebije. Ali to nije kriv gazda, nego mi koji uopste zivimo u ovoj vukoebini i cekamo bolja vremena
Kriva je i nasa reakcija na takve vijesti koja se svodi na "ostavljanje negativnih recenzija na internetu", jer mi bi inace i revolucije pokretali, ali ako kako moze klikom na internetu.
Ko se pali na to nije normalan. Samo plata me interesuje. Ziva lova. Neces me kupiti nekim igrarijama, nismo djeca.
Ako su na Zapadu "sretni i produktivni", kod nas su samo "nesretni ALI IPAK produktivni"
bgm ja juce uplatio radnici 200 nakon sto je meni zaradila 2000
Jel ovo klix nakon decenija fol uveo bonuse🤣
bolja produktivnost robova
Cuo sam od prijatelja gazda firme hadzija a radnike tjera za Bajram da rade.
Robovi, svako ko radi za nekog je rob neko manje neko više.
Ako vam poslodavac ne daje uz platu mogucnost da vracate ratu kredita za stan na gubitku ste a on sebi vas dio plate ssteka. Kod Tite vam je svaki mjesec odbijalo za stambenu izgradnju ali biste ga i dobili.
Nedavno sam procitao podatak da jos uvijek ima preko 500 firmi koje je Tito osnovao ! mi smo drustvo na pola puta niti kapitalizam niti socijalizam ...al da se zivi kao nigdje na svijetu zivi ...to su auta sise , a rad minimalan ili nikakav!
vlast i administracija bez ideje kako zaustavit raseljavanje ce potonut ko i Titanik
Ovdje je rijetkost pronaći firmu koja redovno daje platu i plaća doprinose a vi o nekim bonusima i bodovima...
Ja mislim da u našoj državi najviše seru ljudi koji au ubaceni preko stele i bez kompetencija u državne firme. A čvrsto vjerujem da svi iole mentalno zdravi poslodavci poštuju svoje radnike bez obzira na struku i profesiju. Moja mama kao kasirka na pumpi je prošle godine dobila 2 plate preko standardnih 12. Ja radim u ITu pa smo imali super jake godisnje bonuse i sl. Tako da manje kukanja a vise poštenog rada
Ja mislim da mame kasirke na pumpi nemas, od tvog IT-a ne bi hljeba pojeo
Bonus , nagrada , stimulacija. Nema to ovdje
Postoji zaista jako veliki broj privatnika koji i kod nas nagrade dobre radnike ujedno i novčano stimulišu..Ovdje je rijedak fenomen da ima znatan broj staticara koji samo palamude da ne valja država, vlast i sta sve već a očekuje stimulaciju jer se ipak pojavljuje od 08h do 16h.