Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet halal bankarstvo pod motom "uzimamo kamatu kao i sve druge banke, ali za razliku od njih mi tvrdimo da ne uzimamo"??
Nemaš pojma o čemu pričaš. Isto sam i ja mislio dok nisam proučio stvar. Kod ovoga BBI Banka kupi stan od prodavca po jednoj cijeni i proda tebi po drugoj većoj na rate. To je trgovina. Kamata bi bila da ti da jedan stan a traži da joj vratiš dva.
BBI je takav lopovluk i paravan za pranje para. Jebem im familiju, iz*** su me ko stoku. kakv ba bbi, poserem ih
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
...malo sam stariji...ako nije problem 500.000 za onaj apartman na mdvoru...bog će vam platiti...
...pardon, allah...tek sad viđo čija je banka...
...ma sitnica...po miliončeta :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
LightUp Samo da mi je znati gdje si ti završio svoj magistrat, tu svoju diplomu možeš da upotrebiš kao potpalu za drva. Cijena, odnosno naknada posuđenog novca naziva se kamata. a to što su ti muljaroši umjesto kamate stavili neki termin koji lijepo zvuči- trgovina, ne mijenja stvar. i sam kažeš, ako uzmeš 1000km i naknada za njihovo korišćenje je 5%, to znači da na ime kamate platiš 50km. a ta banaka uzme stan po recimo cijeni od 100.000km, i tebi proda za 105.000km, mogu oni to zvati trgovina, intergalaksijska premija, kako hoće ali to je u stvari KAMATA, a sve ostalo su tantre mantre upakovane u vjerski tip bankarstva.. samo mi objasni kako bilo koja banaka, i islamska, može da funkcioniše bez uzimanja nakanade za posuđeni novac(kako god da tu naknadu zovu), ja ću svoju diplomu magistrata zapaliti, a vjerujem da i Nobelov komitet za ekonomiju neće ostati imun na to genijalno empirijsko otkriće!!! Pozdrav od magistra ekonomije koji je takođe magistrirao na temi bankarstva!
Bruce, nije isto kupiti nesto pa preprodati..i pozajmiti nekome i uzeti vise. Ako banka kupi stan za 100k i prodaje ga za 105k, to je trgovina..banka fiksno prodaje za te pare, ako se kupcu ne svidja, nikom nista. Ako hoce, ok..on ce placati u ratama. Banka dobra 5k. Kamata: banka pozajmila 100k klijentu i on direktno kupio taj stan. Samo ce banka uzeti sebi 5k na ime kamate. To je razlika...
Realna kamara treba da bude do 4% sve iznad toga je nepovoljno. Ne zaboravite nema vise ko u Titino doba to je nirmalno u cjelom svjetu da se uzme kredit i kupi nekretnina pod uslivom da imate stalni posao i radite nekoliko godina i da imate za ucesce . Kao sto vidimo mladi nemaju posao.
Imovina BiH politicara https://www.youtube.com/watch?v=PkTX5qG-4S0
ako bih razmisljao o kreditu definitivno bi me privuklo ovo besplatni SMS :)
Klix vas samo pali sa ovim clankom nebiste li krenuli tamo da unistavate.
https://www.youtube.com/watch?v=PkTX5qG-4S0
Država i jeste u ovakvom stanju zato što se svi bave stvarima u kojima nisu stručni Zašto pričate ono o čemu malo ili nimalo ne znate, samo nagađate. I širite negativu i primitivizam. Uvijek je smiješno da stomatolozi i automehaničari pametuju o ekonomiji i bankarstvu. Baš bi bilo interesantno da svima pored nick-a piše i struka, bilo bi smiješno vidjeti kako automehaničar priča o sofisticiranoj tehnici popravljanja zuba. Ako nešto ne znaš, pitaj onoga ko zna.
De finansirajte da nam se ove zgrade obnove...
Bakir investira u fotelju, nema sta odma je kreno ......... ;)
I BBI isto nabijem na qurac.
55000 km na 20 god vratiš 99000. ima li logike? šta je tu povoljno?
Radije ću plaćati kamatu nekom austrijancu, nego Cerići i ovoj arapskoj mafiji!
Arapima koji ovdje otvaraju banke, a u Srbiji otvaraju fabrike, želim poručiti: MARŠ, đubrad jedna! Otvorite nam neku fabriku, a onda ćemo mi lako za stan...
bakire *** ti dijete malo
Ko ima stalan posao, u toj banci kredit nece podici garant, a mi ostali koji cijelu deceniju vec radimo pod ugovorom na odredjeno ni u jednoj banci nemamo ni na sta pravo
Lounge Act, zašto se ne bi trebao podici u toj banci kredit? Ja upravo trebam da krenem u kupovinu manjeg stana, i ovo mi izgleda cak i mrvu povoljnije nego kod ostalih banaka.. al ne bih da zae*em previse, pa slobodno podijeli svoje misljenje
Ja sam jednom isla i pitala za uvjete, kobajagi nemaju kamatu vec neku naknadu, ne znam kako se zove, ali kosta vise nego kamata i morala se imati spremna hrpa novca kojom placas ucesce, dalje koliko sam shvatila banka kupuje stan zajedno s tobom i nije tvoj dok sve ne otplatis, ali u to nisam sigurna.