{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BBI dobitnik britanske nagrade za društveno odgovorno poslovanje

21.8.2015. u 12:31
216
26
BBI dobitnik britanske nagrade za društveno odgovorno poslovanje
216
BBI dobitnik britanske nagrade za društveno odgovorno poslovanje
Bosna Bank International (BBI) dobitnica je nagrade Best CSR (Corporate social responsibility) Bank B&H 2015, vodećeg finansijskog portala Global Banking & Finance Review iz Velike Britanije.
Stručni žiri odlučio je BBI banci dodijeliti nagradu za najbolju banku u 2015. godini kao priznanje za kontinuiranu opredjeljenost i izvrsnost na polju društveno odgovornog poslovanja.

“BBI banka nije strogo vođena komercijalnim bankarskim principima. Takav razvojni pristup daje dobre rezultate, kako u poslovnom domenu, tako i u društveno odgovornom poslovanju. Urednički kolegij sastavljen od eminentnih stručnjaka iz najznačajnijih ekonomskih oblasti je BBI banci dodjelio nagradu ocjenjujući je u četiri kategorije: kao banci koja se fokusira na razvoj privrede u zemlji kroz ulaganje u razvoj i rast privrednih subjekata putem BBI VIP Business Club. Potom se njeno društveno odgovorno poslovanje ogleda kroz ulaganje u razvoj kadrova putem BBI Akademije i podršku zajednici u kojoj posluje putem niz odgovornih projekata, te posvećenosti poboljšanju kvalitete usluge", napisala je u obrazloženju nagrade Wanda Rich, jedna od urednica u Global Banking & Finance Reviewu.

Inače, Global Banking & Finance Review prošle godine dodijelio je direktoru BBI banke Ameru Bukviću priznanje Best Banking CEO B&H 2014. Riječ je o priznanju za najboljeg menadžera u oblasti bankarstva u BiH koje svake godine dodjeljuje ovaj britanski portal. Finansijski stručnjaci tom prilikom ocjenjivali su strateške i inovativne pristupe u bankarstvu i ovo priznanje dodijelili su direktoru BBI banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: