Finansije
0

BBI banka u vodećim poslovnim novinama UAE-a

Klix.ba
Bosna Bank International (BBI) tokom posjete Dubaiju, gdje je održana sjednica Nadzornog odbora banke, izazvala je interes tamošnje javnosti posebice zbog činjenice da dva od tri osnivača i vlasnika dolaze iz UAE- Dubai Islamic Bank i Abu Dhabi Islamic Bank.

Ugledni poslovni časopisi, dnevne novine s tiražima od 150 hiljada primjeraka, te internet portali iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u svojim izvještajima objavili su tekstove o BBI banci kao jednoj od najbrže rastućih banaka u BiH i jedinoj banci u regionu koja nudi bankarske proizvode i usluge u skladu s islamskim principima.

Vodeće poslovne novine iz UAE "Al Khaleej Business", potom, "Al Bayan Business", "Alroeya", "Gulf Today Business" o BBI pišu kao o banci čije je poslovanje i uspjeh inspirisano ekonomskim razvojem UAE, te kako njeni osnivači pružaju punu podršku ubrzanom rastu i razvoju BBI-a.

Osim redovnih aktivnosti i godišnje sjednice Nadzornog odbora, rukovodstvo Banke, te neki od članova BBI VIP Business Cluba, tokom boravka u Dubaiju, jednom od najjačih ekonomskih i turističkih centara svijeta, održali su niz poslovnih sastanaka sa predstavnicima multinacionalnih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Snažne poslovne veze koje BBI banka ima sa svojim osnivačima protkane višegodišnjom saradnjom sa ovim tržištima osigurava dobre veze zemalja Zaljeva i klijenata BBI banke, članova BBI VIP Business kluba.

Posebno značajne sastanke BBI banka održala je s predsjednikom Emirates Airlinesa Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoumom, te prvim čovjekom najveće investicijske kuće Dubaija "Investment Corporation of Dubai" Mohammedom Al Shaibanijem.

Delegaciju BBI banke u zvaničnu posjetu primio je i zamjenik vladara Dubaija i ministar finansija Ujednjenih Arapskih Emirata Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum.