|

Zamjenik vladara Dubaija BBI banci najavio skori dolazak u BiH

Zamjenik vladara Dubaija BBI banci najavio skori dolazak u BiH
0
Klix.ba
17.12.2012. u 18:00
0
komentara
0

dijeljenja
Zamjenik vladara Dubaija BBI banci najavio skori dolazak u BiH Amer Bukvić sa Sheikh Hamdan Al Maktoumom
Zamjenik vladara Dubaija i ministar finansija Ujednjenih Arapskih Emirata Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum primio je u petak 14. decembra u zvaničnu posjetu delegacije BBI banke, BBI Real Estate i kompanije "Euro- Asfalt“, inače članice BBI VIP Business Cluba.
U razgovoru s direktorom BBI banke Amerom Bukvićem, drugi čovjek Dubaija, Sheikh Hamdan Al Maktoum posebno se interesovao za investicijske prilike u našoj zemlji, te mogućnosti ulaganja u privredu BiH. Direktor BBI banke, koja sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) organizira Sarajevo Business Forum, najveću investicijsku konferenciju u jugoistočnoj Evropi, prenio je iskustva u organizaciji ove konferencije, predstavio mogućnosti za ulaganje koje se nude stranim investitorima i istakao značaj Sarajeva kao ekonomskog centra jugoistočne Evrope i poveznice sa zemljama Istoka.

Sheikh Hamdan Al Maktoum naročito se zanimao za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju i uzgoj žitarica, te izrazio spremnosti da u narednom periodu posjeti BiH i učestvuje na Sarajevo Business Forumu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.