Druženje s medijima
0

BBI nastavlja organizaciju Sarajevo Business Foruma

FENA
Amer Bukvić
Amer Bukvić
Bosna Bank International (BBI) je finansijska institucija koja nije prvenstveno motivirana profitom, već je njen cilj i pružanje podrške većem ekonomskom razvoju BiH. To smo pokazali i uspješnom organizacijom tri Sarajevo Business Foruma (SBF), uz veliku podršku medija, rekao je danas u Sarajevu direktor BBI-a Amer Bukvić tokom godišnjeg druženja s predstavnicima medijskih kuća u BiH.

On je najavio da taj projekt nastavlja, ali da, svakako, njegova organizacija i održavanje, neizostavno, moraju ići u dobroj saradnji s medijima.

"To je projekt koji okupi oko hiljadu učesnika i oko 250 novinara i upravo je pokrenut da bi se dao veći podstrek bh. ekonomiji, a mediji tu imaju veoma važnu ulogu", kazao je Bukvić.

Također je istaknuo da je i većinski osnivač BBI-a, Islamska razvojna banka, u BiH dala više grantova radi ekonomskog razvoja.

Bukvić je rekao da BBI banka u posljednjih pet godina, iako nije baš orijentirana na profit, ima prosječan rast na godišnjem nivou od 25 posto te da je po svom poslovanju među 31 bankom u BiH na devetoj poziciji.

"Do kraja godine ćemo otvoriti 21. poslovnicu, a nakon toga proširiti poslovanje i na teriotoiji RS-a. Trenutno imamo 250 uposlenih i imamo svoj BBI Real Estate i BBI centar", kazao je Bukvić.

Na kraju druženja, predstavncima medijskih kuća u BiH su dodijeljene i zahvalnice za doprinos u organizaciji 3. međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2012. koja je održana od 16. do 18. maja.