|

BBI nastavlja organizaciju Sarajevo Business Foruma

BBI nastavlja organizaciju Sarajevo Business Foruma
0
F
FENA
12.11.2012. u 16:21
0
komentara
0

dijeljenja
BBI nastavlja organizaciju Sarajevo Business Foruma Amer Bukvić
Bosna Bank International (BBI) je finansijska institucija koja nije prvenstveno motivirana profitom, već je njen cilj i pružanje podrške većem ekonomskom razvoju BiH. To smo pokazali i uspješnom organizacijom tri Sarajevo Business Foruma (SBF), uz veliku podršku medija, rekao je danas u Sarajevu direktor BBI-a Amer Bukvić tokom godišnjeg druženja s predstavnicima medijskih kuća u BiH.
On je najavio da taj projekt nastavlja, ali da, svakako, njegova organizacija i održavanje, neizostavno, moraju ići u dobroj saradnji s medijima.

"To je projekt koji okupi oko hiljadu učesnika i oko 250 novinara i upravo je pokrenut da bi se dao veći podstrek bh. ekonomiji, a mediji tu imaju veoma važnu ulogu", kazao je Bukvić.

Također je istaknuo da je i većinski osnivač BBI-a, Islamska razvojna banka, u BiH dala više grantova radi ekonomskog razvoja.

Bukvić je rekao da BBI banka u posljednjih pet godina, iako nije baš orijentirana na profit, ima prosječan rast na godišnjem nivou od 25 posto te da je po svom poslovanju među 31 bankom u BiH na devetoj poziciji.

"Do kraja godine ćemo otvoriti 21. poslovnicu, a nakon toga proširiti poslovanje i na teriotoiji RS-a. Trenutno imamo 250 uposlenih i imamo svoj BBI Real Estate i BBI centar", kazao je Bukvić.

Na kraju druženja, predstavncima medijskih kuća u BiH su dodijeljene i zahvalnice za doprinos u organizaciji 3. međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2012. koja je održana od 16. do 18. maja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.