Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hidroelektrane su zdrav način do dolaska tako potrebne energije, ali ne smije se zbog toga uništiti dio od 5% najkvalitetnije prirode na zemlji na kakvoj je i Bosna.
@oldpro Njemu daje asfalta, njemu šuma dosadila.
@antibiotik Najcvrsce dvokomponentno ljepiplo opanak+asfalt, to kad jednom sastavi niko vise ne ratsavi.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Plaćat ćamo istu cijenu sruje. Male centrale ne zapošljavaju građane. Korist imaju samo pojedinci, a štete ogromne. Ovakav odnos prema prirodnim resursima mogu imati samo oni kojima nije stalo do ove države.
Ko ima energiju i hranu taj vlada svijetom.
Ovi nasi politicari ce za saku Eura sve unistiti...
Na zanemarlljivu ukupnu investiciju od sto do dvjesto milona KM i uzurpirane resurse slijedi odliv iz naših džepova kapitala iz BiH u visini 500 milona KM svakih 10 godina u ovome vijeku. Ne računajući trajnu ekološku štetu i gubitke od stagnacije turizma i razvoja uopšte.
Narod u BiH : Hoćemo radna mjesta, veće plate, bolji standard života Vlast u BiH : Gradimo hidroelektrane, autoceste, brze ceste, firme Narod u BiH : Neće meni blizu stana/kuće biti cesta, nedam zemlju, ne uništavaj mi rijeku Ko je ovdje lud?????????
Unistise svu prirodu,ove mini-h.el. su prevara,jedino profit vlasnik izvlaci,
Vjetroelektrane i solarne mogu i moraju zamjeniti hidroelektrane
oce da prave nove a i one koje su poceli nisu u stanju da zavrse (he vranduk)
Unistili ste sve rijeke i jezera sa ovim hidroelektranama... Zar vam nista nije sveto
Ako je neko zgrno kapital ko zna đe i kako, ne moramo mu mi oplođavati isti tako da nam na neodređeno/zauvijek vrijeme otme zemlju, resurse i koristi od toga. Štete od vaki "investitora" su čak veće i pogubnije nego od finansijskog kapitala, jer su odljevi i smanjenje našeg investicionog potencijala drastični uz neposredne ekološke i ekonomske štete. Pokrenuti proceduru donošenja Zakon o restituciji narodne imovine, odmah. Haj sad SDP, SNSD da vidimo đe ste, ko ste?
Hidroelektrane, pogotovo akumulacijske koje se iskljucivo grade kod nas, nisu "obnovljiv izvor energije", imaju jako stetan utjecaj na okolicu, pogotovo na mikro klimu kraja gdje se nalaze, jer povecavaju vlaznost visestruko puta, sto utjece ne samo na biljni i zivotinjski svijet, nego stvaraju umjetnu maglu, pogotovo zimi, koja onda blokira stetne gasove od vozila i gasove nastale sagorijevanjem krutog goriva. To je razlog zasto je zagadjeni zrak u nekim BH gradovima blokiran mjesecima.
Odobriti 56 takvih projekata, sramotno, sramote jedne politicke. Gradite vjetro elektrane i solarna polja, a ne termo i hidroelektrane.
A ne smeta vam zagađenje zraka od termoelektrana??
Smeta, ali vatra se ne gasi sa kerozinom.
Moramo se odluciti hocemo li turizam ili necemo
Nemojte stiti rijeke ko sto ste dosad...otidjite na obale nasih rijeka, zivot ti se zgadi cega se nagledas...Una jedina moze proci kao normalna rijeka...
svih 56 hidroelektrana treba izgraditi na miljackoj.