Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi radnici Aluminija što su krenuli u Sarajevo, neka prvo do kladionice svrate, uplate šta. Ali samo da, ne daj Bože, ne uplate u Lutriji BiH. To bi ih baš dotuklo.
@Kica ... nema veze što su Hrvati , neg ima veze što su šutili dok ih je Čović pljačkao
HOCEL ko u zatvor sto je godinama aluminij pljackan..zasto radnici to ne traze...vec traze da placaju struju po cijenama iz proslog vijeka a plate da imaju kao COVIC, BEVANDA I Jelka Milicevic.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Tv herceg bosna javlja da je aluminijum stabilna firma😂
@Admiral Hahaha
Projekat zapocet jos predajom Vukovara, i na isti dan osnivanjem takozvane Herceg Bosne, uskoro ce doziviti svoj potpuni krah. Pazljivo odabrani radnici, koji su dosli na mjesto Bosnjaka, koji su istjerani kao kerovi, uskoro ce u Njemacku ili Zagreb. Bobanovo i Suskovo, ce se uskoro ugasiti, kad pomru starcad, a za 20 godina, kamenjarskih srba, nece biti ni 100 000. Slicno ce proci i sumski srbi. Ko god je pokusao Bosnu da unisti i podijeli, je nestao. Tako ce i kamenjarski srbi. Pljuc.
zdruzenim snagama bivsih pripadnika hvo i hv svrsava se raseljavanje hrvata iz Bejha 😂 Ni Federacija nije sprijecila neizbjezan odlazak poslednjih mohikanaca 😂
Ne treba im pomoći nek propadaju kad su Čovića podržavali bio im je med i mlijeko a sad u Sarajevo ma nemoj, ako im se kojim slučajem pomogne postaviti im direktora iz Sarajeva naravno Bošnjaka i stručnog čovjeka da više HDZ ne može musti Aluminijevu kravu dosta je bilo.
Mislim da je jedino rešenje za Aluminij da menadzment kada nisu htjeli smanjit plate da ponovo podignu plate sebi radnicima.Mozda ce ih to izvuci,jer su tako godinama razmisljali.
Izdvajali li ste vi za svasta milione pa nista(autoput,termoblok,itd)
Sve živi lopovi. Pa dosta!!
Dok su jeli u porno kuci bilo im potaman ...... ostarila kurava nema ....... nemereeee pretovarivana izjahana i ende ☝️👀💰💰💰💰💰☔️☔️
U bankama stotine miliona oročeno pod suludim ulsovima. Npr. u UniCreditu oroče 200 miliona na pola godine, razroče nakon mjesec a banka im isplati kamatu kao da je novac bio oročen pola godine. Onda ga opet oroče i tako u krug. Gdje su pare? I sada da te Federalna vlada spašava?
arapi to kupuju i "babo ruč'o"
Ja mislim da je najbolje da poskupi struja i da svi plaćamo te dugove a oni da dobiju jeftiniju struju da ne bi i dalje bili ugrožni.
Dragi radnici, evo vam adresa: Kneza Domagoja bb 88000 Mostar BiH Email: [email protected] www.hdzbih.org
Za Aluminij da bi opstao morala bi biti osigarana ogrmona kolicina jeftine elektricne energije. Za tu svrhu su i izgradjene pojedine elektrane na Neretvi. Bez toga tesko da firma moze opstati.
@ivo.kuroishijin , Naravno pa zato si i napravili EP HZ HB i oni im davali. Neka ih sada preuzme EP.
Eto kome je Bakir dao da vode finansije i u Federaciji i i Državi.
A mene zanima samo sto onda izdvajate milione za oporavak GRAS-a, kad i njihovi troskovi samo rastu?
@Snowgirl Oni su Javno preduzeće u vlasništvu Kantona i služe građanima. Aluminij je privatna firma sa mnjim vlasništvom Federacije.
@Snowgirl Imas li kakvu repliku?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Onako realno, najbolje da vam se struja poda DžabLJe, ondak bi ko i mogli raditi..tako ste jedino naucili.
kakva je svrha firme koja ne može platiti struju ili je neko dobro opljačkao firmu ili jednostavno nisu zaslužili da dalje rade kad su u dubokom minusu