promo
7

FAST platforma za sve one koji se žele baviti investiranjem na Berzi

Trgovanje na berzi velika je nepoznanica, jer razumljivih informacija o procesu same trgovine gotovo i da nema.

Posebno je nemoguće pronaći sve neophodne smjernice na jednom mjestu. Sarajevska burza kao lider u trgovanju vrijednosnim papirima lansirala je FAST platformu kao jedinstven instrument svim trenutnim i potencijalnim novim investitorima. FAST platforma kreirana je kao olakšica korisnicima, koja na jednom mestu, objedinjuje sve neophodne alate i instrumente potrebne za uspješno trgovanje vrijednosnim papirima. FAST platforma iskusnim investitorima, ali i onima koji se prvi put susreću sa trgovinom vrijednosnim papirima omogućava jedinstveno korisničko iskustvo u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Kako trgovati vrijednosnim papirima na berzi?

Ukoliko želite da kupite ili prodate vrijednosne papire prvi korak je odlazak u neku od registrovanih brokerskih kuća gdje ćete dobiti detaljne informacije i uplatiti avans za kupovinu, ako kupujete, a u ukoliko je pak prodaja vaš izbor onda Vam je neophodan izvod iz Registra vrijednosnih papira o stanju na Vašem računu vrijednosnih papira.

Na Sarajevskoj burzi trguje se elektronskim putem bez prisustva brokera, jer su oni putem svojih radnih stanica povezani sa Berzanskim trgovinskim sistemom, a trgovati mogu samo ovlašteni brokeri i dileri članova SASE. Više o samom trgovanju i načinu kako da profitirate na vrijednosnim papirima otkrijte u brošuri Sarajevske berze „Vodič kroz SASE“.

Zašto FAST?

FAST platforma će vam pomoći da naučite kako da analizirate i odaberete kompaniju u čije vrijednosne papire ćete uložiti novac, jer to je prvi i najvažniji korak koji treba da napravite prije bilo kakve investicije.

Sama platforma nudi još mogućnosti:

• Analiza finansijskog poslovanja kompanija u dužem vremenskom periodu i odnosu na konkurenciju,

• Uvid u opšte informacije o poslovanju, uključujući vlasničku strukturu dioničkih društava,

• Praćenje stanja na tržištu Sarajevske berze – uvid u naloge za kupovinu i prodaju dionica i obveznica,

• Analizu obveznica,

• Kreiranje i održavanje virtuelnog portfelja vrijednosnih papira,

• Mogućnost biranja vlastitog brokera i investiranje iz udobnosti sopstvenog doma.

Kako da postanete FAST korisnik? Sve što treba da uradite jeste da klikom na sase.ba/fast, odaberete paket koji želite, pretplatite se i krenete u svijet investiranja. Za upotrebu FAST platforme potrebna vam je samo internet konekcija i jedan od browsera koji inače koristite.

Preporučuje se da FAST koristite na desktop računarima kako bi vam sve informacije bile preglednije, a ukoliko je telefon jedno od osnovnih sredstava za vaš rad FAST vam to omogućava u samo par klikova insataliranjem Market View SASE aplikaciju, namenjene kako za Android, tako i za iOS uređaje.

Sase.ba/fast - mjesto gdje vaš novac radi za vas.