Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kod nas u RS 8,5€ je maximalna dnevnica
Nije ni kod nas bolje! Da ti znas koliko je 15 maraka...pitaj Fadila,eno slomi se jadan on od rucka do rucka.Ned'o Bog nikome :D Ih kolika je marka da ti znas :D
gledaj ti Frankfurta jbte ko da je neki američki grad svaka čast.
rijetko gledam slike od bilo kojeg grada al meni se čini kad sam god pogledo Frankfurt zadnjih 15 god sve više i više zgrada ima.
Izgradili se iza rata ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zato je kod njih hljeb 3,5€ a kod nas 0.30€. Ne s***rite, bori se, radi, kopaj, sta kod, ako neces.. Umri od gladi. Cao
Prije je iso svak, sad ne moze...
Idemo Hrvati HZHB kad mozemo, bogatimo se...
8,50€ bruto ! Od takve satnice se ne moze u Njem. zivjeti, ali bukvalno ne moze. Ni jedna EU drzava nema bolju propagandu od Njem.
@kradempoitaliji Cak je u francuskoj minimalna satnica 9,50€ , u drzavi koja ima znatno slabiju ekonomiju a da ne pominjem Svicu, Holandiju, Skandinaviju... Sad raja cita i konta wau, za to ja radim cijeli dan.. Gleda "nebodere" na slici neznajuci da ih ima samo mozda 20 u cijeloj Njem. Ne znajuci da njem. arhitektura i opcenito gradnja zaostaje min. 20 godina za ostalim naprednim drzavama.
@kradempoitaliji obisao sam poprilicno mnogo evrope tako ne lupetam bezze. bio sam 5-6 puta u svici, koja zaista posebna. mnogi nasi balkanci koji rade npr kao obicni fabricki radnici nisu ni svjesni da imaju slican zivotni standard njem inzinjera u njem. a evo jedan upravo sjedi preko puta mene i pocesto kuka sto se vratio :D
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Zamisli minimalac 3500 milje...
Svi vi zaboravljate da nije kutija cigara 4km nego 5€-6€ u njemackoj! Plata veca a i trosak ..popricajte sa dijasporom
Jesi našao baš namirnicu bez koje se ne može. Da si rekao stanarine , pa hajde ili izlasci, zabava...jeble te cigarete, hrana im u marketima jeftinija nego u Bužimu.
jel te ko tjera da pusis,.,moze to i za DŽ.,., dijaspora samo sere, marke nemaju a voze nova auta,.,
8.50 bruto..na ruke oko 6.50..plate porasle 2.5% a stanarine poskupile za 5.30%,cijena kvadrata novogradnje od 4.000 -7.000 ,otvorili tržište za strane radnike i daju im mizerne plate za najteže poslove,bauštela i nosanje nepokretnih pacijenata..primili izbjeglice a sada hoće da ih na lomaču spale a izbjeglice kad vide ženu da trči u parku kontaju ova hoće da se kara...luda kuća al opet bolje nego u BiH...
bas... 1200€, ali koliko od toga ode na stanarinu, rezije i hranu? gotovo sve. s druge strane, ako su dvije plate u kuci, tu su najcesce i djeca pa dodje na isto. jedino sto ne moras gledati u svaku marku onih 15 dana na godisnjem i sto je relativno lako naci posao.
A svi računate sa minimalcom, jel'? Niko ne zna niti jedan drugi posao naći nego najamnje plaćen?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Reakcija rodjaka gastarbajera: Braca...znash....nije ba njemacka kao sto je bila...znash...ma ja bi pomogo al...znash...mozes ba i dole nesto napravit
e dje smo mi
ovi ne znaju šta će od para... nemoguće
Dobra je ona drzava u kojoj su gradjani jaki. Njemackoj je u interesu bogati Nijemac te stoga uvode zakone kojima stite svoje radnike od kapitalisticke eksplatacije radne snage.
tamo kod olovke mi je jedna brazilka skinula mrak sa ociju kad mi je bilo 16 godina.... i od tada uvijek se Frankfurtu rado vracam.. izvinjaJem se ako sam bio intiman .
Fadilj na aparatima, on trazi da kod nas bude cijelih, enormno visokih 1KM
sto lozite bosnje skelare