Priznanja Novosadskog sajma
0

Etno-selo Stanišići regionalni lider, hotel Blanka najbolji u BiH

SRNA
Etno-selo Stanišići iz Bijeljine dobitnik je Pehara Novosadskog sajma kao regionali lider etnoturizma, dok su isto šampionsko priznanje dobili banjalučki hotel Bosna za visok kvalitet hotelskih usluga, te hotel Park iz Doboja kao najbolji "city hotel".

U novosadskom Srpskom narodnom pozorištu (SNP) sinoć je održano "Veče šampiona“, na kojem su uručena najviša priznanja Novosadskog sajma za kvalitet turističkih objekata i usluga u Srbiji, kao i zemljama njenog okruženja.

Šampionsko priznanje, Pehar Novosadskog sajma, dobila su 23 učesnika, a uručeno je i 76 velikih zlatnih medalja, 33 zlatne medalje, 41 plaketa, 13 povelja i šest diploma.

Hotel Blanka Resort and Spa sa Vlašića dobio je Pehar Novosadskog sajma kao najbolji hotel u BiH.

Među dobitnicima Velike zlatne medalje Novosadskog sajma je i njih deset iz BiH.

Veliku zlatnu medalju dobili su hotel Nea iz Brčko distrikta, kao i Turistička organizacija općine Laktaši za manifestaciju "Laktaško ljeto".

Tu medalju dobili su i krčma Studenac MB iz Banje Luke, restoran Roštilj kod Beka iz Brčkog za kvalitet gastronomske ponude, kao i motel Emen iz Mostara.

Ranko Petijević iz Trebinja dobio je Veliku zlatnu medalju za razvoj vinskog turizma, dok je hotel Platani iz tog grada nagradu dobio za hotelsku baštu.

Tu medalju dobio je i trebinjski restoran Brana Gorica - BG, kao i mostarski restoran Šadrvan i hotel Mladost Nacionalnog parka Sutjeska sa Tjentišta.

Među dobitnicima Zlatne medalje Novosadskog sajma su i Banja Dvorovi kod Bijeljine, turističko etno-naselje Kraljevsko selo iz Kotromanićeva, kao i etno-restoran Konoba Bendiš iz Trebinja.

Zlatna plaketa Novosadskog sajma pripala je kafiću Kafe-Kafe iz Brčko distrikta, kao i motelu Majna iz Modriče.

Zlatnu povelju Sajma dobili su motel-picerija Aktros iz Nove Topole za najbolji motel u BiH, Turistička agencija Dinamik turs iz Brčko distrikta za najbolju agenciju u BiH, kao i kafe-poslastičarnica i picerija San Marko iz Bijeljine za visok kvalitet usluga.

Specijalno priznanje - diplomu Novosadskog sajma dobio je Velibor Babić iz Brčko distrikta za doprinos razvoju turizma BiH.

Priznanje je uručeno i Deželi Celjskoj, slovenačkoj regiji, partneru ovogodišnjeg 45. međunarodnog sajma turizma, koji je u toku u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Dobitnicima Pehara Novosadskog sajma šampionsko priznanje uručili su pokrajinski sekretar za privredu, rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić.

U Novom Sadu u toku je 45. međunarodni sajam turizma na kome svoju ponudu izlaže osam evropskih država, kao 160 izlagača iz Srbije.