Treći dan sajma
150

Elektroprivreda BiH dobitnik "Ruže ZEPS-a" za najuspješniju firmu na sajmu

Piše: E. M.
Detalj sa dodjele nagrada ZEPS-a (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine dobitnik je "Ruže ZEPS-a", ovogodišnje najveće nagrade zeničkog privrednog sajma ZEPS.

U promotivnoj hali ZEPS-a za najuspješnije kompanije i proizvode danas su dodijeljena priznanja u sklopu 24. generalnog bh. sajma ZEPS 2017 te 14. međunarodnog sajma metala ZEPS Intermetal.

U sklopu 24. generalnog bh. sajma nagrade za proizvod su dobili: konfekcija "Borac" Travnik za ženski kaput s oznakom 4915, firma "Koka BH" iz Breze za organsko gnojivo "Organica" te firma "Lafat Komrec" iz Kalesije za etažni kamin na pelet s automatskim sistemom doziranja.

Za kolekciju proizvoda nagrade su dobile: firma za strojno ključarstvo "Simon Jeram" za mini liniju za proizvodnju sira i preradu mlijeka, firma "Korali" Kraljevo za podzemne kontejnere za komunalni i reciklirani otpad, firma "Drvo i mašine za ogrijev" Bihać za mašine za sječenje i cijepanje drva, firma "Liševica-promet" iz Ilijaša za kolekciju kovanih kapija te firma "Euroguma" iz Sarajeva za telefonske grafitne pletenice za dinamičko zaptivanje.

Za najbolju promociju proizvoda priznanja su dobile firme: Dron.ba iz Kaknja, Hrvatska obrtnička komora Zagreb te Vlada Srednjobosanskog kantona - Ministarstvo privrede.

Medalje kvaliteta "Ruža ZEPS-a" dobile su kompanije koje su imale najkvalitetnije prehrambene proizvode. Ruže ZEPS-a dobili su: Zenička industrija mlijeka (mileram, sir bijeli kriška, maslac i tečni jogurt), Vitinka Zvornik (Exotic kruška, prirodna izvorska voda "Vivia", gazirana prirodna mineralna voda "Vitinka"), Eko Etna Zenica (nana sa stevijom), Klas d.d. Sarajevo (rahatlokum); Vispak d.d. Visoko (kokošija juha 65g), Kupres-milch d.o.o. Kuper (kupreški tvrdi punomasni sir).

Priznanja 14. međunarodnog sajma metala ZEPS Intermetal 2017 dodijeljena su za proizvode i za promociju.

Firmi "Lović & co" iz Lukavca dodijeljeno je priznanje za proizvod "Ormar za oružje OR 0014", firmi "Arel" Zenica za lučnu armaturu, a firmi "Frigo Žika" za rashladnu vitrinu za svježe meso “Frigo Star”.

Priznanja za najbolju promociju dodijeljena su: firmi "Gazela" iz Krškog, "Milan Blagojević" iz Smedereva te firmi "TBS Trade" iz Živinica.

Grand prix ZEPS-a "Ruža ZEPS-a" dodijeljena je Javnom preduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine koja je na ovogodišnjem sajmu predstavila električni automobil budućnosti i toplovod Kakanj - Zenica.

Predsjednica žirija ZEPS-a Nermina Zaimović-Uzunović je istakla kako su nagrade dodijeljene jednoglasno te da je izbor najuspješnijih bio jednostavan s obzirom da su se svi isticali po nečemu zbog čega su i zaslužili dodijeljena priznanja.