{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eksperti EU posjetili tvornicu Argeta

11.3.2013. u 14:36
0
0
Eksperti EU posjetili tvornicu Argeta
0
Eksperti EU posjetili tvornicu Argeta
Ured za veterinarstvo BiH omogućio je da pet tvornica za preradu mesa peradi i izradu proizvoda od mesa peradi, posjete eksperti Evropske unije, koji su nakon obilaska tvornice, po principu "peer review" upriličili i obuku inspektora koji vrše nadzor u odabranim objektima. Jedna od rijetkih tvornica koje su obuhvaćene projektom obuke inspektora je i Argeta d.o.o.
"Eksperti iz Evropske unije prezadovoljni su onim što su imali priliku vidjeti u našoj tvornici. Naime, cjelokupan proces proizvodnje Argete certifikovan je prema najvišim zahtjevima higijenske i opšte ispravnosti, dok su sistem rada i dokumentacija na zavidnom nivou. Prema mišljenju eksperata, standardi u Argeti, zadovoljavaju potrebe proizvodnje za tržište Evropske unije, što je još jedan dokaz kvalitete", poručio je Samir Brodović, direktor proizvodnje Argete.

Veterinarski ured BiH, koji djeluje pri Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, uz podršku Evropske unije i Taiex instrumenata, osigurao je posjetu eksperata Evropske unije, koji su osim edukacije veterinarskih inspektora ukazali i na komunikaciju između kantonalnih i federalnih inspektora te značaj uloge Ureda za veterinarstvo BiH i resornog ministarstva.

Osim tvornice Argeta d.o.o., eksperti EU posjetili su i kompanije: Brovis d.d. Visoko, Posavina koka d.o.o. Orašje, Pamis d.o.o. Odžak te Z.D.I. Produkt d.o.o. PJ Laktaši.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: