biznis
0

Ekopak ambalažni otpad na Sarajevo Holiday Marketu

Klix.ba
Coca Cola Sarajevo Holiday Market se, u saradnji sa kompanijom Ekopak, uključio u program reckliranja otpada i na taj način dao svoj doprinos zaštiti okoliša u Bosni i Hercegovini.

Na Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu su postavljene Ekopak kante za otpad po kategoriji, koje će omogućiti lakše razdvajanje otpada i njegovu ponovnu upotrebu u proizvodnom procesu. Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti reciklaže, kao jednog od načina smanjenja zagađenosti atmosfere. Ekopak je neprofitna kompanija, osnovana s ciljem preuzimanja odgovornosti za ispunjenje zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federaciji BiH.

Na posjetioce i zakupce Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa apeluju da svoj otpad odvajaju prema uputama na kantama, kako bi on mogao biti pravilno odložen od strane Ekopak osoblja i uključen u dalje recikliranje. Coca Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je pokrovitelj Marketa, ali ni bez podrške Ambasade Kraljevine Norveške, koja je dala značajnu podršku realizaciji ovogodišnjeg Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Više informacija o Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem medija, te putem društvenih mreža i oficijelne internet stranice Marketa.