BiH
0

Coca-Colina akcija sakupljanja igračaka za nezbrinutu djecu

FENA
Coca-Cola je ove godine u saradnji sa Coca Cola Sarajevo Holiday Marketom pokrenula akciju sakupljanja dječijih igračaka koje će biti uručene mališanima iz domova za nezbrinutu djecu.

Svi zainteresovani mogu se uključiti u ovu akciju i donijeti nove ili igračke koje više ne koriste na Coca Cola Sarajevo Holiday Market, te na taj način dati doprinos akciji koja će izmamiti osmijehe na dječijim licima i uljepšati im predstojeće praznike.

Kutija za igračke je već postavljena ispred Djeda Mrazove kućice.

Nakon završene akcije, Coca-Cola i Djeda Mraz će posjetiti domove za nezbrinutu djecu u Sarajevu, te podijeliti sakupljene igračke i proizvode iz svog asortimana.

Coca Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je pokrovitelj Marketa, ali ni bez podrške Ambasade Kraljevine Norveške, koja je dala značajnu podršku realizaciji ovogodišnjeg Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa, saopćeno je iz Press službe Marketa.