Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kina ce se do 2030 ugusit u smogu i smeću, isto ko i mi ovdje.
Ovo tko ce biti ekonomska sila sve ovisi gdje citas haha , evo citam jutros Kina ce biti najaca , jucer citam do 2020 Japan ce biti jaca ekonomska sila od Kine , sutra ujutro ocekujem Indija ili slicno :D
Glupani nepismeni, zasto se pravite Englezi. Hiljadu miliona se kod nas kaze 'milijarda' a ne 'bilion'.
2030....svi u Kinu na bauštel,kod Švaba ionako skoro sve puno....ahaahah
a gdje tu Indija? jedna mocna zemlja koja je isto u usponu i prestice mnoge...
Indija sa 19,5, Sjedinjene Američke Države sa 23,4 i na prvom mjestu je Kina sa 38 biliona dolara.
@salca Nije je bilo u listi, dole samo 4zemjle i gledam gdje peta nema je..korigovali su tekst sada
Đe je Turska?
Gledaj opet - Turska 2,99
Da i jos Kinezi imaju jednopartijski sistem, komunizam.
Komunizam nije jednopartijski sistem, komunizam obuhvata mnogo, mnogo vise toga, a vecinu toga Kina nema. Oni su Komunisticka zemlja isto kao sto je i Sj.Koreja demokratska... Samo u imenu,
Komunizam na prvom mjestu, jel vam krivo !
Koji komunizam??
@jokashmokash Svjetski komunizam
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Dok se ostali dio svijeta bavio trgovinom ubleha odnosno vrijednosnih papira i transakcijama bez konkretne proizvodnje, dotle su ovi iz Azije radili za sve za 1 € i za 1 $.
proizvodnja se seli u indiju, nova sluga kapitalizmu
Ne znam bas jesu li ``nove sluge``jos od kao Britanska kolonija dugo su u opticaju
--- U top pet zemalja koje će do 2030. godine biti najjače ekonomske sile ubrajaju se Indonezija sa 5,42 biliona dolara, Japan sa 5,6, Indija sa 19,5, Sjedinjene Američke Države (SAD) sa 23,4 i na prvom mjestu je Kina sa 38 biliona dolara. Ne zaboravimo da će u naredni 13 godina ( 3 mandata američkog predsjednika) Kina imati proizvod ko Njemačka, RUsija, Indonezija, Japan i Indija. Iz nje SAD i to je to. Koliko se SAD brine samo za Izrael mjesto za sebe , dobro mu se i predviđa.
NEGO ZNAL KO HOĆEL BIH STIĆ POPUNIT UPITNIK ZA EU DO 2030 ?? Rok je zaista prekratak, ali ako se uvidi sveopšta propast možda se i realizuje ! :)
Ovo mene upucuje da cemo sa ovakvim politicarima tad traziti kredite i zafuzivati se kod Kineza umjesto kod MMF-a.Ko zna mozda budu povoljniji
Hoće ako ih računaš ko sveukupni BDP, ipak ih ima milijardu. Ali neće ni za 50 godina prosječni Kinez živjeti ko prosječni Francuz npr. Kinezi trenutno imaju standard života sličan BIH. U većim gradovima jači, u manje urbanim područjima gori od BIH.
Udario Japan Kihni na dupe :D