Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ta od drveta je još dobra. Deder vi povadite olovne cijevi. Olovo se nakuplja u tijelu, a može izazvati trajno oštećenje živaca, mozga i drugih organa. Najveća opasnost je po djecu koja mogu imati problema s pažnjom, učenjem i kontrolom impulsa i pokreta.
pratili cijev, odvela ih u piramidu u Visoko
Pa bolja drvena vec olovna Svugdje u svijetu se zabranile olovne vi stavljate olovo Olovo jedno od najopasnijih materija uz Krom Ti si direktor nove vlade samo da se zna
Bravo
Može pričat ko šta hoće, populisticka, ovakva, onakva, ali sa ovom Vladom su građani prvi put doživjeli da vide kako to izgleda biti bez redukcije vode.
Ja ušao u slike da vidim drvene cijevi i razočarah se puno. Btw, što su vadili drvene cijevi? One su najzdravije :)
@quayofrepose u svakom slucaju bolje I drvo nego azbest
Spremate otkaze za uposlenike NRV-a bagro jedna, a naprimao si se i ti svojih podobnih, odma zastalno
Hvala SDA što je IZGUBIO IZBORE u KS, i građane oslobodio dnevnih REDUKCIJA !!! Ali je UPITNO je li VODA KVALITETNA !!! U MILJCKU, BOSNU i ŽELJEZNICU se slivaju sve neprečišćene otpadne vode okoline i grada Sarajeva ( ulična i fekalna kanalizacija, soli za posipanje u zimskom periodu, sve procjedne vode sa GROBALJA, vode iz AUTOPRAONICA, Servisnih radionica......) A znaju građani kako MILJACKA ljeti "MIRIŠE" !!!
Pricajte vi o vodovodu gore Probleme cete imati sa kanalizacijom . Na tom planu kanton skoro nista ne radi.
Molio bih procenat Selena u vodi koju pijemo , ... Hvala
Sistem u kojem se gubi 70% vode Da nije tužno bilo bi komično
izvadili drvenu a meni u ulici stavili buzir za kablove umjesto cijevi pa puca svake hefte .
Ima li kakih od jufke (cijevi )
Zasto tajite da u Sarajevu ima 60 km vodovodnih cijevi od azbesta? Pa kako je onda voda ispravna ako je to otrovna materija? Da li uopsze znas u kojoj firmi radiš?
Azbest je opasan samo kad se udahne, tj, udiše njegova prašina. Inače nije. Na primjer rezanje azbestnih ploča, kod nas najčešće u vidu takozvanog lesonita koji se lako reže ručnom pilom kada se stvara prašina od tog rezanja, i to je opasno raditi bez maske preko nosa i usta. Dok voda prolazi kroz azbestne cijevi ne stvara se nikakva prašina, ne odlamaju se nikakvi niti najmanji komadići cijevi, i sve je u redu. Azbest nije štetan dok se ne dira, tj, dok se ne reže i ne struže.
"Cijev od drveta" 🙃🙃🙃😂😂😂 isto ima peč na loženje od drveta 🙃🙃🙃😂😂😂 Bježite djeco dok možete spašavajte se... za stare je kasno
@Mahalac ovo je nevjerovatno ...anje zdravog razuma! Koji li su tu pritisci u vodovodnom sistemu da trešnjeva cjev trpi tolike godine?! Neka specijalna "sarajevska" trešnja! Ili se je ovaj Trešnjo najeo zamrznutih trešanja koje su brane u fazi kad su crvi veći od košpe?! Jad i čemer!
GDJE je dokaz za TU cijev ??????????????????????????