|

Denis Zvizdić na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a u Washingtonu

Denis Zvizdić na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a u Washingtonu
2
M. A.
19.10.2019. u 13:56
18
komentara
2

dijeljenja
Denis Zvizdić na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a u Washingtonu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je u Washingtonu redovnom sastanku nizozemsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.
Teme o kojima su razgovarali predstavnici država članica konstituence su bile ekonomski razvoj i finansijska stabilnost zemalja članica ove grupe. Na sastanku je najavljeno da će BiH biti domaćin sastanka konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji će se održati u Sarajevu u junu 2020.godine.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić je rekao da će organizacija sastanka konstituence u Sarajevu, nakon vrlo uspješno održane konferencije EBRD-a u maju ove godine, biti još jedna prilika za okupljanje predstavnika visoke fiskalne i monetarne politike u zemljama članicama konstituence kako bi razmijenili mišljenja i razgovarali o MMF-u i politikama i programima Svjetske banke.

"Uvjeren sam da će sastanak konstituence doprinijeti dodatnom jačanju naše dobre saradnje. Radujem se što ćemo vas dočekati u Sarajevu u junu 2020. godine", rekao je predsjedavajući Zvizdić.

Nizozemsko-belgijsku konstituencu, osim BiH, čini još 14 zemalja: Armenija, Bugarska, Belgija, Kipar, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Luksemburg, Makedonija, Moldavija, Holandija, Rumunija, Ukrajina i Crna Gora.

Sastanku konstituence je prisustvovao i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...