{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Konfederacije sindikata BiH razgovarala sa Doris Pack

F
13.7.2010. u 13:55
0
0
Delegacija Konfederacije sindikata BiH razgovarala sa Doris Pack
0
Delegacija Konfederacije sindikata BiH razgovarala sa Doris Pack
Doris Pack (Foto: Arhiv/Reuters)
Predstavnici Konfederacije sindikata Bosne i Hercegovine zatražili su danas od članice Evropskog parlamenta Doris Pack podršku u nastojanjima da se aktivno uključe u sva dešavanja u Bosni i Hercegovini u vezi s približavanjem ove države Evropskoj uniji, posebno u procese koji se odnose na strana ulaganja.
Delegacija Konfederacije sindikata BiH sastala se sa Doris Pack u zgradi Evropskog parlamenta u Bruxellesu gdje su, u otvorenom razgovoru, razmijenjena mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Bilo je riječi i o osnivanju ekonomsko - socijalnog vijeća na nivou Bosne i Hercegovine kao najvišeg oblika socijalnog dijaloga.

Pack je dala podršku tim nastojanjima, ističući da sindikalni pokret u tom organu treba zastupati Konfederacija sindikata BiH, kao krovna sindikalna organizacija svih radnika u Bosni i Hercegovini.

Obećala je dostaviti predstavnicima sindikata posljednju rezoluciju Evropskog parlamenta u kojoj se govori o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i omogućiti im da ubuduće budu na izvoru informacija. Naglasila je kako i ona očekuje od sindikata da se počne aktivnije uključivati u procese koji se dešavaju u Bosni i Hercegovini i time doprinese poboljšanju opće situacije.

Izrazila je zadovoljstvo susretom s bh. sindikalnim liderima, obećavajući da će posjetiti Konfederaciju sindikata Bosne i Hercegovine nakon oktobarskih izbora.

Delegaciju Konfederacije sindikata Bosne i Hercegovine činili su predsjednik Ismet Bajramović i zamjenica predsjednika Ranka Mišić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: