{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas razgovori o nastavku izgradnje tunela "Vijenac"

F
25.7.2012. u 11:35
0
2
Danas razgovori o nastavku izgradnje tunela "Vijenac"
0
Danas razgovori o nastavku izgradnje tunela "Vijenac"
U prostorijama JP Autoceste Federacije BiH danas će biti održan sastanak o nastavku gradnje tunela "Vijenac", a prisustvovat će predstavnici građevinskih kompanija Hidrogradnje, Euroasfalta, ŽGP-a te Primorja BH, rekao je Feni direktor "Hidrogradnje" d.d. Sarajevo Džemaludin Peljto.
Radovi na tunelu "Vijenac", vrijednom oko 120 miliona KM, obustavljeni su nakon što je pokrenut raskid ugovora sa slovenskom kompanijom Primorje, ali bi trebali vrlo brzo biti nastavljeni nakon što se završi procedura raskida ugovora i kad se izmire obaveze između Primorja i bh. kompanija koje rade kao podizvođači (Hidrogradnja, Euroasfalt, ŽGP).

Autoceste Federacije BiH postigle su dogovor s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) da posao na nastavku probijanja tunela i postavljanja temelja nastave bh. firme koje su radile kao podizvođači Primorju.

One će na taj način dobiti posao na probijanju 52 posto tunela, u vrijednosti 18 miliona eura.

Dogovoreno je da se u isto vrijeme raspiše tender za završne radove - asfaltiranje, postavljanje instalacija itd., a što znači da će nakon probijanja tunela već biti izabran izvođač završnih radova.

Ovaj tunel na dionici autoputa na koridoru 5-C, od Drivuše do Kaknja, najprije je gradio slovenski SCT, a potom Primorje. Obje firme su bankrotirale i otišle u stečaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: