Oboren rekord
379

Dan nakon Općih izbora Klix.ba posjetilo 340 hiljada različitih ljudi

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Da je najposjećeniji bh. informativni portal Klix.ba znatno utvrdio lidersku poziciju na tržištu potvrdila su najnovija istraživanja posjećenosti bh. web stranica, koja provodi Dotmetrics.

Prema ovim podacima, koji su dostupni internet medijima i marketinškim agencijama, internet korisnici u BiH ovogodišnje opće izbore ubjedljivo su najviše pratili na najposjećenijem portalu u BiH Klix.ba. 

Skoro 270 hiljada različitih korisnika iz BiH posjetilo je portal Klix.ba u nedjelju na dan Općih izbora, ostvarivši 3,4 miliona učitavanja stranica. Samo dan poslije izbora broj internet korisnika iz BiH koji su posjetili Klix.ba dostigao je 341 hiljadu, a broj učitavanja stranica više od 4 miliona. Dotmetricsovo mjerenje, nažalost, još uvijek ne uključuje i mobilne aplikacije, već samo desktop i mobilnu verziju sajta, pa bi u suprotnom rezultati bili još veći.

Naš vrijedni tim novinara, dopisnika, fotoreportera i urednika nastojao je što vjerodostojnije i brže objaviti rezultate izbora za sve nivoe vlasti, kao i prenijeti sva dešavanja i reakcije iz izbornih štabova stranka u cijeloj BiH. Izvještavali smo direktno s pet lokacija u Sarajevu, iz Mostara, Tuzle, Zenice, Banje Luke, Goražda i Bihaća. 

Ekipa portala Klix.ba se zahvaljuje čitateljima što nas tako dugo i u ovako velikom broju pratite.