Mobilni novčanik
56

Da li ste znali da se novac može vratiti na vaš račun nakon kupovine?

Mastercard i mobilni novčanik
Mastercard i mobilni novčanik
Zar ne bi bilo sjajno kada biste uvijek mogli da odmah pređete na najbolji dio svega što radite, na prvi gutljaj kremaste kafe koju pijete sa prijateljima u omiljenom kafiću ili na bezbrižnu igru sa najmlađima nakon posjete njihovoj omiljenoj radnji sa igračkama? Mastercard zna kako.

Koristite mobilne novčanike za brza, jednostavna i sigurna plaćanja. Uz mobilni novčanik, vi svom telefonu - koji svako od nas ima sa sobom u bilo koje doba dana - dodajete i mogućnost za plaćanje, tako da svoja svakodnevna plaćanja obavljate još jednostavnije, bez potrage za novčanikom ili brojanja kusura, tako da još brže stižete do najboljeg dijela.

A sada, najbolji dio ove priče - ukoliko ste korisnik Mastercard kartice i koristite mobilni novčanik za plaćanje, u novembru i decembru imate priliku da ostvarite cashback u iznosu od pet KM i do tri puta.

Mastercard i mobilni novčanik
Mastercard i mobilni novčanik

Dovoljno je da plaćate svojom Mastercard karticom u mobilnom novčaniku u bilo kojem iznosu, a nakon svakog petog plaćanja, pet KM se vraća na vaš račun - i tako do tri puta do 31. decembra.

Kako do mobilnog novčanika?

Prije svega je potrebno da sa svojom bankom koja vam je izdala Mastercard platnu karticu provjerite da li je omogućila uslugu mobilnih novčanika.

U Bosni i Hercegovini je to trenutno šest banaka: UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, Raiffeisen Bank BiH, NLB Banka Sarajevo, NLB Banka Banja Luka i ProCreditBank Sarajevo.

U njihovoj ponudi možete pronaći novčanik po svojoj mjeri, u zavisnosti od toga da li koristite iOS ili Android uređaj. Samo proces pokretanja mobilnog novčanika je jednostavan - nakon instaliranja aplikacije, kliknete na opciju "+" i unosite podatke o svojoj kartici bilo ukucavanjem potrebnih podataka ili slikanjem kartice.

Nakon toga, mobilni novčanik sa vašom Mastercard karticom spreman je za plaćanja bilo gdje da već plaćate beskontaktno. Plaćanja se mogu potvrditi biometrijski, odnosno skeniranjem lica ili otiska prsta, ili ukucavanjem šifre za otključavanje telefona.

Dakle, nema potrebe da čekate - instalirajte mobilni novčanik i odmah pređite na najbolji dio.