Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...ja samo da pitam jel kouk sumeršip (whatever it means) usmjeren na razvoj tehničko-tehnoloških vještina ili pak samo marketinško-komercijalnih?
Bez obzira na selfpromotion Coca-Cola-e ovim summership- om, ipak je fina stvar da neko vidi kako biznis funkcionise u ovakvoj kompaniji... Da se ne lazemo, i ja bih volio da sam nekada u toku faksa bio u mogucnosti da 6 sedmica radim u Coca-Coli, dm- u, Henkel- u, Carslberg- u...
Fuj! Ko izmisli 'karijeru'? Ko razdvoji zivot i rad? Ta 'karijera' je najveca podvala koja se je mogla servirati ljudskoj vrsti. Karijera nije posao koji radis da bi zivio nego je to nacin razmisljanja i sistem vrijednosti koji citav zivot i sve ljude podredjuje radu, odnostno novcu - tu se zivi da bi se radilo. Tu vise nema grancie izmedju slobodnog vremena i rada, izmedju porodice i posla. 'Karijera' neizbjezno vodi u depresiju i teska psihicka ostecenja.
ukinuti kapitalizam!
@Sinama Pongolle Kapitalizam je ogromno zlo koje eksploatise i covjeka i cjelokupnu prirodu do iscrpljenja ili unistenja. Ali problem sa komunizmom jeste taj da polazi od iste predpostavke od koje polazi i kapitalizma, naime, da je ekonomija odrednica covjeka radije nego covjek odrednica ekonomije. Oba sistema vide ekonomiju kao fundamentalnu cinjenicu. Sam covjek je fundamentalna cinjenica a ekonomija nije odrednica nego samo alatka kojom se covjek sluzi.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)