Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e neka padaju cijene stanova malo se proseravaju sa cijenama kao da je ovo Monaco cuj 5000KM /m2 pa ljudi ne zarade godisnje toliko ... dajte prilku da mladi kupe stanove a ne da ih gule ko god da stigne od banki pa do prodavaca
hahahaha...kako laze ovaj hota, cuj prodaje po centru stanove za 3.800km po kvadratu. konta tako nabiti cijenu stanovima :))) pa nije niko budala moj hota. ko ima pare kupuje za 2500km sta pozeli.
Realna cijena stana je ona po kojoj se proda a ne ona po kojoj se cijeni... Pratićemo dešavanja i vidjeti STRMOGLAV PAD CIJENA u narednoj godini, pogotovo u NOVOM SARAJEVU gdje u klimavim zgradama iz 60-tih cijene 2000 po m2.
@REALISTA TROVAČ, ČE..NIK, MULJATOR, svih BOSANSKO HERCEGOVAČKIH PORTALA MENI BI DRAGO BILO KADA BI TI NAVUKAO I OVU SVOJU BRAČU U BH DA PRODAJU STANOVE NA 49% I DA KUPE U SRBIJI. ZAŠTO NE ISKORISTITI SVE MOMENTE I POGODNOSTI, MOŽDA ĆE NA PROLJEČE BITI KASNO, JER MOGU SRBI NA 49% OSTATI BEZ IŠTA.
neko te jarane pravo zavalio, čuj 1000 dolara po kvadratu i to 5 minuta od Marin Dvora, telefonom...
Jest, ali pogledaj ti koliko je taj Dallas daleko od Sarajeva, pa ćeš vidjeti koja je to vukojebina.
Auuuuuuuuu cijena po Sarajevu!!! Ja sam u Dallas Metroplexu, USA, kupio kucu sa 180 metara kvadratnih gdje je ukljuceno: living room, game room, guest room, dvije djecije sobe, spavaca soba, dva kupatila, kuhinja i trpezarija, jacuzzi, velika okucnica sa bazenom i sve to za 195,000.00$. Downtown Dallas na samo 10 minuta voznje, a downtown Fort Worth na 25 minuta voznje. Citav metroplex ima oko 10 miliona stanovnika. Pa prijatelj mi u Berlinu nedavno kupio stan i platio ga 2000 Eura po kvadratu. To vam je sve u Sarajevu precjenjeno sobzirom na kupovnu moc i stanje u ekonomiji.
kupis 2 duluma zemlje na poljinama, do kojih se autom od predsjednistva dodje za 5 minuta, a kosta oko 20 000 km. izganjas dozvole i izlijes temelje sa mrtvom plocom za 20 000. za 60 000 km napravis sebi mali raj na zemlji, koji ne moze zamjeniti nijedan dvosoban stan u sarajevu! imas po zelji dom, okucnicu i sve ostalo. ko je lud davat tolike pare za stan u centru ili starom gradu. samo et kod nas je mentalitet takav, sljego sel.jak u grad pa misli sto je blizi tramvaju da je veci gradjanin. u razvijenom svijetu gospoda ima kuce na periferiji grada, to shvatite pa prodajite krave i ostalo da bi bili gradjani! _____________ SMRT FASIZMU
Niste vidjeli stan, pa nije korektno da komentarišete. U 2 kupatila koje ima stan nema prozora, a ekranski prozori daju fantastičan pogled i osvijetljenost o kojoj drugi mogu samo sanjati. Zgrada je napravljena po njemačkom standardu, otporna na svaki zemljotres, vojska nije štedila novac. Ne daj bože zemljotresa - sadašnje novogradnje su mrtvački sanduci za svoje stanovnike. Vidi se da se ne razumijete u stanove i građevinu. Samo da vam je jeftino. Ali kvalitet se mora platiti, kao i lokacija. Izvinjavam se za grešku - mislio sam hidrofor. Neko reče da su cijene u glavnim gradovima a Zapadu iste kao u Sarajevu. To je glupost. U Beču su najmanje duplo skuplje za svaki tip granje. Što je ovdje 2000 KM, u Beču je 2000 eura. Sarajevo je najjeftiniji glavni grad za nekretnine možda u Evropi. Gori je od Tirane.
Ponuda i potrazanja diktira visinu cijene za svaki proizvod pa tako i za stanove,kao i svugdje u Svijetu ! Ako neko moze prodati stan za 5.000 KM po kvadratu prodati ce ga za te pare a ako ne moze,onda ce morati smanjiti cijenu. Ali dijaspora nam je jaka i kupuje po skoro svaku cijenui zato su cijene na visokom nivou,kada prestanu kupovati cijene ce pasti,znaci nikada
Ti novogradnjom zoves stan u zgradi napravljenoj prije 40 godina??? To one u Franca Lehara s ogromnim prozorom u kupatilu tik iznad kade, taman da ispadnes kroz njega.... I sta ti znaci voda bez termofora? Mislis hidrofor?
Evo ja prodajem stan na Marin Dvoru novogradnja vojna 1970 godina komplet renoviran kljuc u bravu 3100 KM po kvadratu sa svim mogućim priključcima, parking pred zgradom, igralište za djecu, fantastičan pogled na centar Sarajeva, 4 sprat, vazda ima vode bez termofora, jako centralno. Bolji ne postoji u datoj klasi. 061 566 350. email : [email protected]
ovo su cijene napuhane sve , po ovim gore navedenim cijenama cisto sumnjam da se ista proda .
nije mi jasno koja budala uopšte hoce kupiti stan u Neumu a pogotovo po ovim cijenama,pa ja kad sam se zahebao pa otisao ljeti u neum pa navece vidio onaj seljakluk ne bih ga ni dzaba
e ja zivim u ulici kosevo, stan 64 kvadrata, centralno grijanje,interfon, kablovska, internet,2 balkona, kolko mogu po kvadratu aa ? :)
Prodajete\'l u krugovima?
Mog\'o bi uzet dva-tri kvadrata u Sa...