|

Cijene nafte pale na 75 dolara

Cijene nafte pale na 75 dolara
0
F
FENA
7.12.2009. u 17:34
0
komentara
0

dijeljenja
Cijene nafte pale na 75 dolara Foto: Reuters
Cijene nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima na 75 dolara za barel, reagirajući na rast dolara i prateći slabljenje evropskih dionica nakon što su ulagači postali manje skloni riziku.
Cijene barela sirove nafte na američkom tržištu pale su 46 centa, na 75,01 dolara. Na tržištu u Londonu barel je pojeftinio 33 centa na 77,19 dolara.

"Svjedočimo nastavljenom, iako nešto blažem rastu vrijednosti dolara nakon petka i odgovarajućoj reakciji naftnih tržišta, dakle padu cijena nafte", kazao je broker Tony Machacek iz tvrtke Bache Financial.

Dolar je u ponedjeljak dosegnuo najvišu razinu u pet sedmica naprema košarici valuta, ubrzavši rast u odnosu na petak nakon što su snažni podaci o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama potaknuli špekulaciju da bi američka središnja banka Fed mogla ukinuti mjere jačanja likvidnosti.

Jačanje dolara čini robu čije su cijene izražene u toj valuti skupljom za imaoce ostalih valuta, prenio je Business.hr.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) izvijestila je pak da je cijena referentne košarice njezine nafte u petak pojeftinila 51 cent u odnosu na dan ranije, spustivši se na 76,81 dolara za barel.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.