Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uzrok krize je štampanje ogromne svote novca bez pokrića.
GARANT U RUSIJI???' OBAJSNI LJUDIMA!!!!! STA SI SE STISNUOOO!!! DA TRREBA SRAT PO RUSIJI PRVI BIO BIO!!
$ bez pokrica a nikad jaci, sta bi bilo da ima pokrice. Nije to razlog inflacije, razlog inflacije je izmisljena kriza za koju su upotrijebljeni odredjeni dogadjaji (pravi ili lazni) kao sto je trenutno rat i korona da se obicnom narodu "izmuze" ustedjevina i taj novac ce kroz godinu ili dvije drzave ponovo vratiti u opticaj kroz investicije, fondove, kredite stvarajuci tako osjecaj oporavka i ponovnog razvoja.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neces u mezar ponijeti nista
Neces ni ti
I ovaj tip ima svoju "računicu", ali ovi Zeleni mi baš idu na...Zar neko stvarno misli da je moguće u tako relativno kratkom roku prešaltati se na obnovljive izvore energije koji mogu da proizvedu mnogo manje energije i da se sad oslanjamo sasvim na njih?! Eto,forsiraju se i el.automobili sa čitavim nizom mana,da ih sad ne nabrajam i kad se svi vi jednoga dana prikopčate na punjenje odakle tolika struja? Samo iz obnovljivih sigurno ne.
Koji lazovi,.. a dobit im preko 20 milijardi dolata u prvih pola godine. Eto nek investiraju.
Tako je brko, reci im šta im sljeduje.
Promjena klime.je.najveci uzrocik covjecanstvo se mora odrecii luksuza..
Fosilna goriva ce poganjati svjetsku ekonomiju jos najmanje 10-15 godina. Razvijene zemlje intenzivno rade na zelenoj energiji. Pored hidro, solar i wind, ubrzano se radi na razvoju malih Nuklearnih elektrana (SMR-small modular reactors) koje nisu opasne za okolinu. S Arabija i kralj mogu da se sepure jos kratko vrijeme i onda polako idu na mjesto gdje im pripada.
Glavni uzrok pohlepa bez kraja.
Posljednjih par godina u Zapadnom svijetu su na čela vlada došli tkz. Zeleni revolucionari ...sjetite se samo one djevojčice iz Švedske koja je u jednom trenutku trebala biti savjest čovječanstva... vozila na baterije, itd.......Fosilaši koji pogone svijet u jednom trenutku su proglašeni da 2030. nestaju. Jedno veliko restartovanje! Ali ne lezi vraže! Nikad onom ko drži ventil nemoj te reći da je govno, jer bi mogao da ga zavrne.
Od kako je krenula digitalna valuta, tj novac u brojkama na bankovnom racunu, tad je krenulo sranje, samo mi toga nismo ni svjesni, ne treba se stampati novac, samo se upiše cifra i tjt
nafta nije fosilno gorivo, LAZ, u svijetu nije energetska kriza, kamo srece da je samo gorivo poskupilo, kazu povlaci jedno drugo, poskupilo je sve moguce sto nema nikakve veze sa naftom, jednostavno planski se radi da se unisti i osiromasi, da narod nema sta jesti, poskupila struja u evropi, hoce i kod nas, mora kao, zasto mora, imamo je dovoljno a sami proizvodimo, isto zpelet, velika je smutnja u svijetu
Ovo je apsolutno tačno. Svijet još ne može bez fosilnih goriva. Ova kriza je počela prije Ukrajine.Ukrajina je samo produbila. Sva priča o samo zelenoj energiji je čista utopija za barem još 30 godina.
Uzrok lezi u locdownima, ludim mjerama zastite naseg zdravlja i enormnim stampanjem novcem
Treba zabraniti eksploatisanje i upotrebu fosilnih goriva, ulagati u obnovljive izvore energije. Samo tako ce se dohakati nadi pohlepnoj.
Znamo da nije, uzrok je pohlepa kao i svakog drugoj pojavi koja unistava svijet.
Glavni uzrok krize je Klaus Schwabov WEF koji opet ima ljude koji ga kontrolisu iz sjene, Hazarsku mafiju, Jezuite, Evropske kraljevske porodice!
Naravno da nije, već je izgovor!