Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kutija cigareta 5 KM!? Da je 1,50 KM, svi bi zaradili i unistili crno trziste. Drzava je kriva. Povode se za amerikancima. Sto je puno, puno je!
Povecajte jos akcize majmuni uhljebski. Podrska za raju, samo na crnjaka 2 marke kutija....odlicno. Nikad vise kupiti u trgovinama.
Da ste plate uskladjivali svake godine ko cijene cigareta nebi ovog toliko bilo, da je plata 1500€ !!!
Ja kad cujem da je neko ispusio kutiju sjeo u auto i zbog toga napravio saobracajnu nesrecu i ubio nekoga tek tada cu reci da su cigare stetne, vrati cigare na marku a alkohol poskupi za 500% pa ce i bit nekih rezultata, a ne kutija 6 maraka , a piva u radnji marka da ne govorim rakija koliko je i slicno.
prije deceniju je kutija Drine bila marka a sad je 5 maraka
Nikotin treba ionako skroz zabranit em je skupo em nezdravo a kod nas zapušeni svi ugostiteljski objekti , smrde.....
Zalosno je sto srednjoskolci masovno puse. Na zapadu je to gotovo nestalo osim dijaspore.
Treba zabraniti pusenje cigara na javnim mjestima.
Dajte molim vas, svojim ocima sam vidio i inspektora i drota i drzavnog sluzbenika kako kupuju cigare od svercera.. o cemu pricate?
cigatete, otrov za sirotinju
Nije naodmet spomenuti da se svako godine novcem koji se gubi na crnom tržištu cigareta u BiH može finansirati 30 kilometara autoputa, kompletan dug Penzionog fonda FBiH od 230 miliona KM, osigurati 600 KM dodatno godišnje na penzije za sve penzionere u BiH, 1600 KM za porodiljske naknade za sve majke mjesečno u prvih godinu dana porodiljskog odsustva. GORE NAVEDENO SE MOZE POSTICI SMANJENJEM PLATA POLITICARIMA I TRANSPARENTNO UTROSEN NOVAC OD AKCIZA NA GORIVO, I CIGARETE.
Jeste, cekamo vlast da nastavi podizati akcize ovih duhanskim ubicama.
A sto lazete da ste istrazili, kad je ovo ocigledno placen clanak od strane duhanske industrije. Uprkos tome, nisu dali niti jedan argument zasto bi se obustavio rast akciza. Upravo u tekstu je potcrtano sta treba da se desi da se crno trziste zaustavi: povecati broj inspektora, povecati prekrsajne kazne jer one sada ocito ne djeluju obzirom da su osobe koje obavljaju bespravni promet pretežno povratnici u prekršaju, te sinergija svih nadzornih organa.
I, naravno, kao sto je dokazano diljem svijeta, nastavak rasta akciza na duhanske proizvode.
@hipisizik Ma ti si genije. Znaš li ti da mi plaćamo najskuplje cigarete u poredjenju sa primanjima. Znaš li da je država uvođenjem akciza izgubila 1,5 milijardi KM? Ako nastave dizati akcize izgubice još.
Na svakih 100 metara u Zenici prodaje se duhan/cigare. Niko ih ne dira jer se zna od koga svi uzimaju, sve je to tal sa vrha. Njih inspektori ne smiju ni pogledati. To je ta uhljebsko pravna drzava.
Kad bi legalizovali duvan kao neke pametne zemlje, uklonili bi i crno tržište cigareta i time smanjili kriminal, a država bi odlično mogla zaraditi.
Skutori pare jamljaju fine
Mrs u pm ...☝️ kome si vlast fam vam poganu seljacko lopovsku ☝️