{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bulgartabak ponovo pokušava kupiti Fabriku duvana Banja Luka

S
28.3.2013. u 13:24
0
4
Bulgartabak ponovo pokušava kupiti Fabriku duvana Banja Luka
0
Bulgartabak ponovo pokušava kupiti Fabriku duvana Banja Luka
Predstavnici bugarske kompanije Bulgartabak ponovo su uputili pismo namjere Vladi Republike Srpske za kupovinu Fabrike duvana Banja Luka, potvrdio je Srni predsjednik sindikalne organizacije ovog preduzeća Miroslav Marinković.
"Predstavnici ove bugarske kompanije traže od Vlade RS da se izjasni o pismu namjere, kako bi krajem naredne sedmice bio potpisan memorandum i kupoprodajni ugovor", istakao je Marinković.

Većinski vlasnik Fabrike duvana Banja Luka Nebojša Antonić rekao je ranije da je riječ o istom pismu namjere, kojeg su predstavnici bugarske kompanije ranije uputili bivšoj Vladi Aleksandra Džombića, ali da oni žele ovim pismom namjere da ispoštuju činjenicu da je došlo do promjene Vlade RS.

Antonić je rekao da bi memorandumom trebalo da bude predviđeno da Vlada povuče tužbu koju je podnijela protiv njegovog preduzeća Antonić Trade, zbog nepoštivanja ugovora o privatizaciji, dok bi predstavnici ove kompanije trebalo da se obavežu da će zadržati postojeći broj radnika i da će potpisati novi kolektivni ugovor.

Vlasnik Antonić Tradea Nebojša Antonić, koji je kupio Fabriku duvana, ponudio je ranije Vladi RS sporazuman raskid ugovora kako bi bila spašena radna mjesta.

Antonić Trade kupio je u septembru 2006. godine 55 posto državnog kapitala u Fabrici duvana Banja Luka za 2,1 milion KM.

Pravobranilaštvo Republike Srpske podnijelo je početkom oktobra prošle godine tužbu protiv Antonić Tradea iz Laktaša zbog kršenja ugovora o privatizaciji Fabrike duvana Banja Luka i zatražilo naknadu štete od 4,3 miliona KM, uz tužbu i raskid privatizacionog ugovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: